| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 30 Haziran 2019 14:39

81 ile Emniyetine genelge - Radarlı trafik kontrolü başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği genelgeyle, sürücülerin hız ve trafik kurallarına uyması amacıyla radarlı trafik kontrolü başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde eş zamanlı radarlı hız denetimini sıklaştırdı. 29 Haziran’da başlayan ve bugün de devam eden denetimlerde şehir içi ve bölge trafik birimlerindeki radar araçlarının katılımıyla kural ihlalleri tespit edilecek.

Emniyet’ten 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen genelgede, Türkiye çapında trafik denetimleri sıklaştırıldı. Dünya Sağlık Örgütü’nün trafik güvenliğine yönelik rakamlarının hatırlatıldığı genelde 2019 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 36’sının hız kuralının ihlal edilmesi nedeniyle olduğu vurgulandı.

Genelgede, trafik düzenini bozan sürücüleri engellemek, kural ve yasaklara uyulmasını sağlamak, hız kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla 29 ve 30 Haziran’da ülke çapında denetim başlatıldı. Tüm radar araçlarının da katılımıyla başlatılan hız denetiminde sürücülerin trafik kurallarını ihlali durumunda yasal işlemlerin uygulanması talimatı verildi.

Yorumlar (3)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Y
Yorum
7 yıl önce

Radar nerede ise orada kontrol edilişin aşım başı radar yazılarını kaldırsınlar

T
TFaRik.
7 yıl önce

Trafik cezaları caydırmak için değil, bütçenin açığını kapatmak için. Bu kadar yol yaptık diye öğün, sonra hız yaptın diye bas cezayı. Duble yol limiti 110+%10 ancak 100 bile zaten yapamıyorsun. Hızdan önce Trafik kural tanımayan Trafik Canavarlarını engelleyin, Trafiğin ne olduğunu öğrenmeden trafiğe çıkan cahilleri ya eğitin ya trafiğe çıkarmayın. Trip atanları tespit edip trafikten men edin.

İbraam
7 yıl önce

Para bitti para. Pamuk eller cebe milletim. Ver mehterrrii.