81 ile 12 kritik Uyarı

Polislere 12 maddelik kritik uyarı Iğdır’da mayın tuzaklı saldırıda 13 polisin şehit edilmesinden hemen sonra PKK’nın benzer eylemlerine karşı 265 bin polise “kritik” uyarı yapıldı. Bölücü terör örgütünün resmi ya da sivil tüm polisleri hedef alabileceğin

81 ile  12 kritik Uyarı

Polislere 12 maddelik kritik uyarı

Iğdır’da mayın tuzaklı saldırıda 13 polisin şehit edilmesinden hemen sonra PKK’nın benzer eylemlerine karşı 265 bin polise “kritik” uyarı yapıldı.

Bölücü terör örgütünün resmi ya da sivil tüm polisleri hedef alabileceğine dikkat çekilerek, “İşe geliş ve gidişler başta olmak üzere olası silahlı/bombalı saldırılara karşı son derece duyarlı olun. Can güvenliğinizi ön planda tutun” denildi.

12 MADDELİK UYARI

Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK’nın şiddet eylemlerini tırmandırdığı bir süreçte 81 İl Emniyeti’ne “emniyet tedbirleri” konusunda yazılı talimat gönderdi.

PKK/KCK terör örgütünün ülkede “kaos” çıkartmak için asker ve polisi hedef alacak eylemlere devam edeceğine dikkat çekilen yazıda alınması istenen tedbirler şöyle sıralandı:

-Terör örgütünün muhtemel eylemlerine karşı istihbari çalışmalara ağırlık verilsin. Elde edilen bilgiler doğrultusunda zaman kaybetmeksizin operasyonel faaliyetler başlatılsın.

İKK’YA ÖNEM VERİN

-Bina, araç ve personelimize yönelik olası istihbarat faaliyetlerine karşı İKK (İstihbarata Karşı Koyma) çalışmalarına ağırlık verilsin.

CAN GÜVENLİĞİ VURGUSU

-Personelin kendi can ve mal güvenliğini en üst seviyede sağlaması yönünde duyarlı olması sağlansın. (Otobüs, metro vb. durakları dahil her an kendisine saldırı olacakmış gibi dikkatli olsun)

-Birim ayrımı yapılmaksızın tüm personelin başta bireysel güvenlikleri olmak üzere alınmış önlemlere ciddiyetle riayet etmesi sağlansın.

RİSK DEĞERLENDİRMESİ

-Personel ikametgahlarında mümkün olduğu ölçüde lojmanlar ve polis evlerinden azami ölçüde istifade edilsin. Özel ikametgahları kapsayacak şekilde risk değerlendirmeleri yapılsın.

GÜVENİLİR BÖLGE

-Başta yeni atananlar olmak üzere personelin ikametgah arayışlarında güvenilir bölge ve adresleri tercih etmeleri konusunda yardımcı ve yönlendirici olunsun.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

-Personel servislerinin güzergah ve zamanları ‘rutin’ dışına çıkarak ‘alternatifli’ olarak planlansın. Güzergahın risk analizi yapılarak koruma tedbirleri en üst seviyede alınsın.

-Alınacak tedbirlerde devriye hizmetlerinin artırılması ve polisin daha görünür olması sağlansın.

GAYRİ MUAYYEN SAAT

-Gayri muayyen saatlerde, arama ve uygulama noktaları belirlenerek şahıs ve araç aramalarına özel önem verilsin.

İHBARLARI TEYİT EDİN

-Her türlü ihbarın teyidinin yapılsın  ve ihbarın doğruluğu anlaşıldıktan sonra devriyeler yeteri kadar ekiple gerekirse Özel Harekat ve diğer unsurlarla desteklenerek olay yerine sevk edilsin.

KAZA İHBARLARINA DİKKAT

-Yapılan her türlü olay ya da kaza ihbarlarına en az iki ekip sevk edilsin. Sevk edilen ekiplerin koordineli ve eş zamanlı olarak olay yerine intikal etmeleri sağlansın.

-Sabit nokta görevi ifa eden personel ile riskli bölgelerde yaya veya motorize olarak devriye görevi yürüten ya da olaylara müdahale eden tüm personelimiz çelik yelek kullansın ve bu husus denetlensin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler