81 il bitti, THY yeni uçak ismi arıyor

Türk Hava Yolları, uçaklara isim olarak verilen şehir isimlerinin bitmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iletişime geçerek uçaklara isim verilmesi konusunda bir çalışma yaptıı. THY şehir isimlerinin bitmesi üzerine filoya yeni katılan 39 uçağa tar

81 il bitti, THY yeni uçak ismi arıyor

Türk Hava Yolları, uçaklara isim olarak verilen şehir isimlerinin bitmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iletişime geçerek uçaklara isim verilmesi konusunda bir çalışma yaptıı. THY şehir isimlerinin bitmesi üzerine filoya yeni katılan 39 uçağa tarihi ve turistik yer isimleri verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu kapsamda belirlediği ‘’Alanya’’, ‘’Avanos’’, ‘’Ayvalık’’, ‘’Bergama’’, ‘’Bodrum’’, ‘’Çeşme’’ gibi isimleri THY’ye bildirdi

25 yeni uçak filoya katılınca THY yeniden  isim arayışlarına gitti. THY yeni uçaklarının isimlerini, ilk defa gerçekleştirdiği bir uygulama ile sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla önerilen isimler arasından seçecek.

 Makam türlerinden çiçek isimlerine, en sevilen renklerden rüzgar çeşitlerine kadar farklı konu başlıklarıyla oluşturulabilecek isim önerilerini Facebook sayfasından paylaşanlar, jüri oylamasına katılacak.

Oylamanın ardından en çok beğenilen isimler açıklanacak ve uçaklara bu isimler konulacak. Uygulamaya katılarak en beğenilen ismi yazanlara uçak maketi hediye edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem