Sur ve İdil'de 8 terörist etkisiz hale getirildi - 04 Mart 2016

Genelkurmay Başkanlığı, sur ve İdil'de devam eden operasyonlarda 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Sur ve İdil'de 8 terörist etkisiz hale getirildi - 04 Mart 2016

Genelkurmay Başkanlığı, sur ve İdil'de devam eden operasyonlarda 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 248 olduğu kaydedildi.

32 şahıs teslim olduğu (17'si çocuk ve yanlarında getirdikleri bir ölü şahıs ile birlikte) belirtildi. 15 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 302 olduğu bildirildi.

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği vurgulanarak toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 65 olduğu ifade edildi.

35 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 290 olduğu vurgulanarak, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet roketatar, 17 adet el bombası, bir adet tabanca, 19 adet roketatar mühimmatı, bin 30 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 50 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 19 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki hücum yeleği, bir el telsizi ile çok miktarda muhtelif gıda malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Tunceli /Nazımiye'de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen üç şahsa ait dört evde yapılan aramalarda; bir adet ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda elektronik malzeme ele geçirildiği kaydedilerek iki şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı vurgulandı.

Bingöl Genç'de icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında, toprağa gömülü vaziyette bulunan iki bidon içerisinde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait muhtelif cins ve miktarda malzemenin (25 kg un, 40 kg fasulye, 13 kg tuz, yedi lt ayçiçek yağı, üç kg makarna, iki kg çikolata, 17 kg pirinç, bir adet kürek, bir çift mekap ayakkabı, beş kg çivi) ele geçirildiği belirtildi.

Şanlıurfa Viranşehir'de bir, Şanlıurfa/ Siverek'de bir ve Tunceli/Hozat'da bir olmak üzere toplam üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı vurgulanarak, Ağrı Doğubayazıt'da ise, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen şahıslara ait üç evde yapılan aramalarda; bölücü terör örgütüne ait örgütsel doküman ve muhtelif elektronik malzeme ele geçirildiği, dört iş birlikçi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Kilis Elbeyli'de, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen iki yabancı uyruklu şahsın yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem