8 kamu görevlisi bugün teslim ediliyor

PKK'nın serbest bırakacağını açıkladığı 8 kamu görevlisini teslim alacak heyet, güne Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan krizle başladı.TUNCEL'E YURT DIŞI YASAĞIKuzey Irak'a geçmek için sınıra giden heyetin başındaki BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel "Y

8 kamu görevlisi bugün teslim ediliyor

PKK'nın serbest bırakacağını açıkladığı 8 kamu görevlisini teslim alacak heyet, güne Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan krizle başladı.
TUNCEL'E YURT DIŞI YASAĞI

Kuzey Irak'a geçmek için sınıra giden heyetin başındaki BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel "Yurtdışı yasağı"na takıldı. Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle geçişine izin verilmeyen Tuncel, Adalet Bakanlığı'nı arayıp çözüm üretilmesini istedi. Bir süre Habur'da bekleyen heyet Ankara'dan olumsuz yanıt aldı.
TUNCEL SİLOPİ'DE KALDI

Bu gelişme üzerine Sebahat Tuncel Silopi'ye geçerek heyetin dönüşünü bekleme kararı aldı. Yoluna Tuncel olmadan devam eden heyet ise öğle saatlerinde Erbil'e vardı. BDP'li vekiller Adil Kurt ve Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da aralarında olduğu 6 kişilik heyet BDP temsilciliğine gitti. Burada açıklama yapan BDP Erbil temsilcisi Cemal Coşkun, heyete Bölgesel Kürt hükümetinden de 2 yetkilinin katılacağını açıkladı.
BAKAN ANKARA'DAN KOORDİNE EDECEK

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Ankara'dan koordine edeceği süreç kapsamında, devlet heyetinde İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Şırnak Vali vekili ve Şırnak Savcısı da bulunacak. Türkiye'ye getirilen kamu görevlileri aileleriyle görüştürülüp savcıya ifade verecek ve Ankara'ya götürülecek
BİR GÜN ERTELENDİ

Öte yandan PKK, kamu görevlilerini yarın serbest bırakacağını açıkladı. Örgüte yakın internet sitelerinde yer alan açıklamada kaçırılan kamu görevlileri Zihni Koç, Abdullah Söpçeler, Kemal Ekinci, Nadir Özgen, Kenan Erenoğlu, Reşat Çeçan, Ramazan Başaran ve Hadi Gizli'nin 13 Mart günü heyete teslim edileceği belirtildi. "Teslimatın" örgütün kontrolündeki bir bölgede gerçekleşeceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem