7.Kıyı Sempozyumu Trabzon'da

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, 21-23 Kasım 2011 tarihleri arasında 7. Ulusal Kıyı Mühendisliği Sempozyumu'nu gerçekleştireceklerini söyledi.Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Trabzon’da ilk defa böyle bir sempoz

7.Kıyı Sempozyumu Trabzon'da

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, 21-23 Kasım 2011 tarihleri arasında 7. Ulusal Kıyı Mühendisliği Sempozyumu'nu gerçekleştireceklerini söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Trabzon’da ilk defa böyle bir sempozyumun gerçekleştirileceğine dikkat çeken Yaylalı, ulusal platformda gerçekleştirilecek sempozyumda 80’e yakın bildiri geldiğini ancak zamanın kısıtlı olmasından dolayı bunların ancak 65’inin sunulabileceğini belirtti. 

Sempozyumların akademik olarak yapıldığını ancak bunun vatandaşa yansımasını bir şekilde görmek istediklerine değinen İMO Başkanı Mustafa Yaylalı “Bunun için de İnşaat Mühendisleri Trabzon Şubesi olarak burada farklı bir şey yaptık. Bir anket yaptık, arkadaşlarımız bütün Karadeniz Sahili’ni dolaştılar ve yüz yüze bin kişiyle görüştüler. Kıyıyı kullanan balıkçısından, yürüyenine, tesisi olandan balıkçı barınağında ikamet eden herkese daha doğrusu kenarından bile ilgisi olan herkesle görüştük. Ki yüz yüze görüşme tekniği çok zor bir teknik. İnsanlara, ‘kıyıyla ilgili ne düşünüyorsunuz’ diye insanlar bunu samimiyetle uzun uzadıya değerlendirdiler. Şimdi biz daha zor bir iş yapıyoruz, bu bin tane anketi, bin kişinin görüşünü derliyoruz, sınıflıyoruz, kıyının hangi alanında ne sorunu var bunu da görüyoruz. Fatsa’da sahilde ne var, oradakiler sahille ilgili ne düşünüyor, Giresun’daki ne düşünüyor, Trabzon merkezdeki ne düşünüyor, Sürmene’deki ne düşünüyor. Bunların hepsi ayrı ayrı sınıflandırılıyor” dedi. 

Söz konusu sempozyumda yine farklı bir uygulamaya daha giderek sempozyumu halka açtıklarını söyleyen İMO Başkanı Mustafa Yaylalı, “23 Kasım Çarşamba günü Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde bu sempozyumun ‘Halkın Katılımı Toplantısını’ gerçekleştireceğiz. Bu sempozyumlarda daha önce yapılmamış çok önemli bir şey. Biz iki gün akademik olarak sempozyumlarda her şeyi ele alacağız. Üçüncü günde halkın katılımı ile buradan çıkacak sonuçlarla bizim kıyılarımızdaki sorunlarımızı bir araya getireceğiz. Kapanış o oturumla olacak. Burada anketin sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Kıyılarla ilgili nerde ne sorun varsa onun çok net fotoğrafını çektiklerini de belirten Başkan Yaylalı, “Burada çıkacak sonuçlarla hepsi birleştirilerek sempozyumun sonucu ortaya çıkacak. Ama bizim bu sempozyumumuzun içinde halk da var. Kim ne diyorsa halkın katılımı toplantısında gelecek ve orada yaşayan sorununu da söyleyecek. Mühendisler, mimarlar, şehir plancıları, akademisyenlerin hepsi konuşuyor, halk da kendi arasında bir şeyler konuşuyor. Biz bu sempozyumda hepsini bir araya getiriyoruz. Çok önemli ve hiç yapılmamış bir sempozyum tekniğini gerçekleştiriyoruz burada” ifadelerini kullandı. 
Sempozyuma Ulusal boyutta tüm Türkiye’den çok sayıda hocanın geleceğini ve 300’ün üzerinde misafir beklediklerinin altını çizen İMO Başkanı Yaylalı, “Hepsini burada misafir edeceğiz, hoca olmayan uygulamacılar da geliyor, devletin kurumlarından da geliyorlar. Yani masanın her tarafında olanlar bu sempozyumda olacak. Üç gün sürecek sempozyum bir gün de kursla birlikte toplam 4 gün sürecek” diye konuştu.
Dışarıdan bu kadar insanın sempozyum vesilesi ile Trabzon’a gelecek olmasının önemine de vurgu yapan Yaylalı, şunları söyledi:

“300’ün üzerindeki rakam bizimle diyalog halinde olanlar, ancak bu rakam daha da yukarıya çıkacaktır. Çünkü bizimle ilintisiz olarak gelip sempozyuma katılacak misafirlerimiz olacak. Bu tür sempozyumların Trabzon’a çok önemli katkıları olacaktır. Trabzon kongre şehri olsun istiyoruz ya, böyle bir faydası da olacağını düşünüyoruz. Çünkü buraya gelip buradan memnun kalan insanlar mutlaka bir daha bir daha gelmek istiyorlar. Kendisi önerileriyle gelecek olan insanlar var, Trabzon’un tanıtımı için de önemli görüyoruz. İnşallah alnımızın akıyla da bu organizasyondan çıkacağız. Biz artık çıtayı çok yükseltiyoruz. Şunda da çok iddialıyız, İnşaat Mühendisleri Trabzon Şubesi olarak üzerimize düşen her şeyi harfiyen yerine getiriyoruz. Yaşadığımız ülkeyi, kenti, mesleğimizi, meslektaşlarımızı çok sevdiğimiz, çok değer verdiğimiz için. Ayrıca 21 Kasım 2011 Pazartesi akşamı sempozyum açılış kokteylinin ardından saat 20.00’da Suna Kan ve Cana Gürmen’in bir resitalini gerçekleştireceğiz. İki büyük sanatçımızı da Trabzon’da konuk etmekten gurur duyacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem