7 polise ihraç talebi

 Polis başmüfettişleri, Ankara Valiliği'ne sendika kurmak için dilekçe veren 7 polis memuru hakkında, "Meslekten ihraç" ile "Uzun süreli kıdem durdurma" cezası talep etti. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın talimatı ile sendika kurmak isteyen 7 polis

7 polise ihraç talebi

 

Polis başmüfettişleri, Ankara Valiliği'ne sendika kurmak için dilekçe veren 7 polis memuru hakkında, "Meslekten ihraç" ile "Uzun süreli kıdem durdurma" cezası talep etti.
 
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın talimatı ile sendika kurmak isteyen 7 polis memuru hakkında başlatılan idari disiplin soruşturması bitti. İki polis başmüfettişi, Emniyet-Sen adlı sendikanın kurucuları olan polis memurları; İrfan Çelik, Faruk Sezer, Metin Karakuş, Atilla Aktin, Ömer Osman Ceylan, Ahmet Akın ile Metehan Aydın'ın savunmalarını aldı.
 
İKİ AYRI CEZA İSTENİLDİ
 
Polis müfettişleri, ifadelerin ardından 7 sendikacı polis hakkında Disiplin Tüzüğü'nün sendika kurma ve sendikalara üye olmayı yasaklayan 32. Maddesi'ne göre "Meslekten ihraç", Emniyet Genel Müdürü'nün yayınladığı genelgeye (yazılı emre) uymamaktan ise 24 ay süreli "Kıdem durdurma" cezası verilmesini istedi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muammer Bucak'ın başkanlığında toplanacak Merkez Disiplin Kurulu, sendikacı polislerin dosyasını görüşecek. Kurul, başmüfettişlerinin talebine uyarsa 7 polis memuru meslekten "ihraç" edilecek.
 
GENELGE YAYINLAMIŞTI
 
Disiplin Tüzüğü'nün 10. Maddesi'nde, "Amirin emrini yapmayan memura uzun süreli durdurma cezasının üst sınırı veriler" hükmü yer alıyor. Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, sendika kurma çalışmaları sırasında tüm teşkilata özel bir genelge yayınlamıştı. Kılıçlar genelgede, 44688 sayılı kanuna atıfta bulunarak, "Polisler sendika kuramaz. Kanunu aykırı davranışlar disiplin soruşturmasına konu olacak" uyarısında bulunmuştu.
 
'Bize ceza veremezsiniz'
 
Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik ile diğer sendika yöneticisi polisler Metin Karakuş, Metehan Aydın, Faruk Sezer, Ahmet Akın, Atilla Aktin ve Ömer Osman Ceyhan yaptıkları ortak savunmada, yaptıklarının bir suç olmadığını savundu. Polisler savunmalarında,  "Bu bizim Anayasal bir hakkımız. AB ülkelerinde polislerin sendika kurma ve sendikaya üye olma hakkı var. Yabancı ülkelerdeki meslektaşlarımızın sahip olduğu aynı haklara bizde sahip olmak istiyoruz. Biz bir suç işlemedik. Anayasal hakkımızı aradığımız için bize disiplin cezası veremezsiniz" dediler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem