7 PKK'lı mağarasına baskın!

PKK'nın Cudi Dağı Karargah Grubu olduğu belirlenen mağarada 3 PKK'lı teslim olurken, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.Şırnak Valiliği, henüz kış üstlenmesine geçmeyen PKK'lı teröristleri etkisiz hale

7 PKK'lı mağarasına baskın!

PKK'nın Cudi Dağı Karargah Grubu olduğu belirlenen mağarada 3 PKK'lı teslim olurken, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Şırnak Valiliği, henüz kış üstlenmesine geçmeyen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonların sürdüğünü açıkladı. Açıklamada, son bir hafta içinde 6 PKK'lının güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve teslim olanların, bulunan grupların kötü durumda olduklarını, açlık çektiklerini ve teslim olmak isteyen çok sayıda arkadaşlarının bulunduğunu söyledikleri belirtildi. Operasyonda PKK'ya yardım ettikleri belirlenen 3 kişinin gözaltına alındığı ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildiği de bildirildi.
CUDİ'YE BÜYÜK OPERASYON

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Cudi Dağı'nda barınan ve başta güvenlik kuvvetleri olmak üzere kamu personeli ve tesislerine yönelik eylem hazırlığında olan PKK'lılara yönelik bir Jandarma Komando Tugayı, bir Jandarma Özel Harekat Taburu ve korucuların katılımı ile büyük çaplı operasyon başlatıldığı açıklandı. Karadan, PKK'lıların barındığı bölgeyi kuşatan birliklere ilave olarak taarruz helikopterleri himayesinde havadan bölgeye birlikler sevk edildi. Bölgede yapılan arama faaliyetinde 7 katlı bir mağara içerisinde, Cudi Dağı karargah grubu olduğu belirlenen bir grup PKK'lının saklandığı tespit edildi. Tespit edilen mağara içerisindeki PKK'lılara yapılan 'teslim ol' çağrısı üzerine 3 PKK'lı teslim oldu.
ÇOK SAYIDA MÜHİMMAD

Güvenlik güçleri mağara içerisinde yaptığı aramada, 7 Kalaşnikof tüfek, 1 roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 1 jeneratör, 2 akü, bol miktarda el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ve pil, 1 LCD televizyon, 1 dizüstü bilgisayar, 1 el telsizi, 2 dürbün, 1 keskin nişancı dürbünü, 1 DVD oynatıcı, çok sayıda örgütsel doküman ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Açıklamada, bölgede operasyonların devam ettiği belirtilerek, "Başta Şırnak olmak üzere bölge halkının huzurunu sağlamak maksadıyla ve bölge halkının desteğiyle teröristlerle mücadeleye devam edilmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem