7 kişinin katilleri belli oldu

Sultangazi'de geçtiğimiz ekim ayında meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının faillerinin, insan tacirleri olduğu ortaya çıktı. 7 kişinin, insan tacirleri tarafından alıkonuldukları ve dıştan kilitli olan evden kaçamadıkları ve çıkan yangın

7 kişinin katilleri belli oldu

Sultangazi'de geçtiğimiz ekim ayında meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının faillerinin, insan tacirleri olduğu ortaya çıktı. 7 kişinin, insan tacirleri tarafından alıkonuldukları ve dıştan kilitli olan evden kaçamadıkları ve çıkan yangında hayatını kaybettiği belirlendi. İnsan kaçakçılığı yapan organize suç örgütü, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin eş zamanlı operasyonları sonucu çökertildi.
 
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul başta olmak üzere Antalya, Edirne, Muğla ve Van illerinde organize bir şekilde Türkiye'ye Afganistan, Irak, Pakistan ve Filistin uyruklu göçmenlerin, deniz yolu başta olmak üzere yasadışı yollardan girişlerini sağlayarak, Avrupa ülkelerine geçişlerini yapmak suretiyle insan kaçakçılığı yapan organize suç örgütünü tespit etti. H.T. liderliğindeki suç örgütü bir süre takip altına alındı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Bölge Başkanlığı ekiplerince müştereken yapılan çalışmalar ve takip neticesinde; İstanbul başta olmak üzere İzmir, Edirne, Antalya, Muğla ve Çanakkale'de organizatörlere yönelik olarak 14 aşamalı operasyon gerçekleştirildi.

 İzmir, Edirne, Antalya, Muğla ve Çanakkale illerinde yapılan operasyonun ilk 13 aşamasında toplam 20 organizatör ile toplam 367 yasadışı göçmen yakalandı. Yakalanan organizatörlerden 6'sı tutuklandı, 367 kaçak göçmen ise sınır dışı edildi.

 Uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik son ve en önemli operasyon olan 14. operasyonda İstanbul'da 23 farklı adres, İzmir, Edirne ve Şanlıurfa illerinde ise 7 farklı adres olmak üzere toplam 30 adrese 350 jandarma personelinin katılımıyla eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, aralarında organize suç örgütü lideri H. T.'nin de aralarında bulunduğu toplam 18 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslarla birlikte; 6 adet oto satış sözleşmesi, 1 adet tekne ruhsatı, 34 adet muhtelif evrak, 5 adet senet, 2 adet pasaport, 3 adet kredi kartı, 1 adet banka havale dekontu, 3 adet ajanda, 19 adet cep telefonu, 22 adet sim kart ele geçirildi. Şahısların; göçmen kaçakçılığı, dolandırıcılık, hileli iflas, adam yaralama, hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, yağma olmak üzere 60 ayrı suç kaydının olduğu tespit edildi.

 Şebekenin, göçmenlerin gitmek istedikleri ülkelere de çeşitli kod isimler verdikleri belirlendi. "Direk" tabir edilen Atina'ya gidişin 5 bin - 10 bin dolar arasında değiştiği, Çizme tabir edilen İtalya'ya gidişin ise 10 bin euro olduğu öğrenildi. Şebeke üyeleri tarafından muhafaza edilen yerlerde kalan göçmenlerin hastalanması durumunda M.K. kod adlı organizatör tarafından tedavilerinin özel hastanelerde, özel kliniklerde kayıt altına alınmadan gerçekleştirildiği de ortaya çıktı.

 Öte yandan, şahısların Sultangazi'de geçtiğimiz ekim ayında meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının da failleri olduğu anlaşıldı. Evdeki 7 kişinin, insan tacirleri tarafından alıkonuldukları ve dıştan kilitli olan evden kaçamadıkları ve çıkan yangında hayatını kaybettiği belirlendi. Adliyeye sevk edilen şahıslardan, H.T.'nin de aralarında bulunduğu 15'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem