66 bin doktoru ilgilendiren haber

He­kim­le­re ça­lış­tık­la­rı has­ta­ne­le­re 15 da­ki­ka ve­ya il­çe sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de ika­met şar­tı ge­ti­ri­li­yor. Sağ­lık Ai­le, Ça­lış­ma ve Sos­yal İş­ler Ko­mis­yo­nu Üye­si ve AK Par­ti Ma­ni­sa Mil­let­ve­ki­li Mu­zaf­fer Yurt­taş, önü

66 bin doktoru ilgilendiren haber

He­kim­le­re ça­lış­tık­la­rı has­ta­ne­le­re 15 da­ki­ka ve­ya il­çe sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de ika­met şar­tı ge­ti­ri­li­yor. Sağ­lık Ai­le, Ça­lış­ma ve Sos­yal İş­ler Ko­mis­yo­nu Üye­si ve AK Par­ti Ma­ni­sa Mil­let­ve­ki­li Mu­zaf­fer Yurt­taş, önü­müz­de­ki gün­ler­de Mec­lis ge­nel ku­ru­lu gün­de­mi­ne ge­le­cek ya­sa hak­kın­da ko­nuş­tu.

Ye­ni ya­sal dü­zen­le­me­ye gö­re icap­çı he­kim­ler gö­re­ve çağ­rıl­dık­la­rın­da kı­sa sü­re içe­ri­sin­de has­ta­ne­ye ula­şa­bi­le­cek­le­ri me­sa­fe­de otu­ra­cak. Bu du­ru­mun 66 bin he­ki­mi il­gi­len­dir­di­ği öğ­re­nil­di.

CE­ZA­ ER­TE­LEN­ME­YE­CEK

Ya­sa ile sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­na şid­det uy­gu­la­yan­la­rın ce­za­la­rı­nın iki kat ar­tı­rı­la­ca­ğı­nı ifa­de eden Yurt­taş, ce­za alan ki­şi­le­ri­n tu­tuk­lu­luk­ hallerinin er­te­len­me­ye­ce­ği­ni kay­det­ti. Yurt­taş, acil ser­vis ve yo­ğun ba­kım­da ça­lı­şan sağ­lık per­so­ne­li­nin nö­bet üc­ret­le­ri­nin yüz­de 50 ora­nın­da ar­tı­rı­la­ca­ğı­nı ifa­de et­ti.  

İcapçı hekim gelmeye mecbur

Has­ta­ne­de gö­rev­li uz­man dok­tor­la­rın, ge­rek­li du­rum­lar­da çağ­rıl­mak üze­re ev­le­rin­de tut­tuk­la­rı nö­be­te icap nö­be­ti de­ni­li­yor. Tüm uz­man­lar icap nö­be­ti­ni, has­ta­ne­ler­de bir branş­ta­ki uz­man sa­yı­sı­nın 4’ten az an­cak bir­den faz­la ol­du­ğu du­rum­lar­da tu­tu­yor. İcap nö­bet­çi­si me­sa­i sa­at­le­ri dı­şın­da ku­ru­mun ida­ri ve tıb­bi her tür­lü ge­rek­le­rin­den so­rum­lu olu­yor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem