"6.2’lik deprem karada olsaydı..."

Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Doğan Kalafat dün Ege'deki 6,2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulunuyor. İşte Kalafat'ın açıklamaları: Kandilli: Karada olsaydı yıkıma yol açardı Ege’deki 6.2’lik deprem karada olsaydı

"6.2’lik deprem karada olsaydı..."

Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Doğan Kalafat dün Ege'deki 6,2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulunuyor. 

İşte Kalafat'ın açıklamaları:
 
Kandilli: Karada olsaydı yıkıma yol açardı
 
Ege’deki 6.2’lik deprem karada olsaydı yıkıma yol açardı. O, bu ne dedi bilmiyorum ama Japonya, San Francisco’da büyük deprem bekliyoruz. Biz İstanbul’da bekliyoruz. Bu konuda ciddi çalışmalar yapan kurumlar var.
 
Bununla ilgili teknolojik olarak bir çok yenilikler katılıyor. Bu depremlerin oluş mekanizmalarını daha hassas nasıl inceleriz diye, belki önceden tahmin ederiz diye ama inanın böyle bir şey yok. Erken uyarı sistemleri kullanılıyor. Deprem sonrasında doğalgaza, elektriğe ihtiyacımız var gibi çalışmalar yapılıyor.
 
DEPREM ALGILAMA HASSASİYETİMİZ DÜŞTÜ
 
Şu anda mümkün olduğu kadar ülkemizi iyi dinlemeye devam ediyoruz. Deprem algılama eşiğimiz birkaç sene önce 3 civarıydı, bugün 2,5 indi. Marmara’da deprem algılama hassasiyeti 1,5 kadar düştü. Belki bunu önümüzdeki yıllarda ultra mikro depremlere kadar çekeceğiz. Veri olmadan yorum yapmak mümkün değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem