6 kuruşluk icra...

Batman’da bir banka, kredi kartı borcunu ödeyip kartı da iade eden müşterisine bir yıl sonra altı kuruşluk borç için icra yolladı.Batman’da Toptancılar Sitesi 4. blokta bulunan ve yaklaşık 23 yıldır Güntaş Gıda isimli işyerini işleten Nimetullah Güntaç, b

6 kuruşluk icra...

Batman’da bir banka, kredi kartı borcunu ödeyip kartı da iade eden müşterisine bir yıl sonra altı kuruşluk borç için icra yolladı.

Batman’da Toptancılar Sitesi 4. blokta bulunan ve yaklaşık 23 yıldır Güntaş Gıda isimli işyerini işleten Nimetullah Güntaç, banka tarafından kendisine gönderilen 6 kuruşluk haciz belgesi ile şaşkına döndü.

Bir yıl önce talep etmediği halde banka tarafından kendine kredi kartı gönderildiğini belirten Güntaç, kredi kartının borcunu yatırdıktan sonra kredi kartının kapatılması için talimat verdiğini söyledi.

Güntaç, kapatılan kredi kartı için aradan bir yıl geçtikten sonra 6 kuruşluk icra gönderildiğini ifade ederek, bu borcun gecikme faiziyle birlikte 61 TL olduğunu kaydetti. Böyle bir olay karşısında şaşkına döndüğünü söyleyen Güntaç, “kredi katı borcumu 5 TL fazla yatırarak kapattım. Bir günlük gecikme nedeniyle 6 kuruşu için işyerime icra gönderdiler. 6 kuruşu fazladan yatırdığım 5 liradan kesmeyerek aradan bir yıl geçtikten sonra icra kâğıdı geldi. 6 kuruşun faiziyle beraber 61 TL olmuş. Bu duruma sadece gülüyorum. Bu komik bir rakamdır fakat böyle bir tuzakla daha büyük meblağlarla karşımıza çıkabilirler.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem