6 günlük bebeğe skandal müdahale

Siirt'te özel bir hastanede 6 günlük prematüre bebeğin yanlışlıkla makasla kesilen parmağı, 4 saat süren ameliyatla yerine dikildi. Esra (19) ve Sezgin Nas (22) çifti, Siirt'te 8,5 aylık dünyaya gelen bebekleri Cemre'yi kontrol için özel bir hastaneye göt

6 günlük bebeğe skandal müdahale
Siirt'te özel bir hastanede 6 günlük prematüre bebeğin yanlışlıkla makasla kesilen parmağı, 4 saat süren ameliyatla yerine dikildi.
 
Esra (19) ve Sezgin Nas (22) çifti, Siirt'te 8,5 aylık dünyaya gelen bebekleri Cemre'yi kontrol için özel bir hastaneye götürdü. Yapılan tedavinin ardından taburcu işlemleri sırasında bebeğin elindeki serum bandını makasla çıkarmak isteyen sağlık görevlisi, yanlışlıkla bebeğin sol baş parmağını keserek kopardı.
 
Hava ambulansıyla Siirt'ten, Özel Medicana Konya Hastanesi'ne getirilen bebeğin parmağı, Ortopedi Travmatoloji ve El Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından 4 saat süren ameliyatla yerine dikildi.
 
"MİKROSKOBUMUZ BİLE YETERSİZ KALDI"
 
Öğün yaptığı açıklamada, zorlu bir ameliyat sonrası bebeğin parmağını yerine diktiklerini söyledi. Son haftalarda aynı tipte operasyonlar yaptıklarını, ancak Cemre bebeğin durumunun biraz farklı olduğunu vurgulayan Öğün, şunları kaydetti:
 
"Bebeğin prematüre ve 6 günlük bir bebek olması işimizi biraz zorlaştırdı. Cisim küçüldükçe dikilmesi gereken yapılar da küçülüyor. Çok kaliteli mikroskobumuz bile yetersiz kaldı. Aletlerimiz ve dikmede kullandığımız ipimiz, bebeğin damarları için büyük kaldı. Zorlu bir çalışma sonrası parmağı yerine diktik. Şu an bebeğimizin durumu iyi. 10 günlük riskli bir dönem var. İzlemeye devam edeceğiz."
 
Anne Esra Nas ise doktolarlara çok güvendiğini belirterek, "Ameliyatın başarılı olacağına inanıyorum. Çok heyecanlıyım. İnşallah bebeğim sağlığına kavuşur" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem