5'i öğretmen 6 kişi toprağa verildi

Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda kazada hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Üzüntümüz büyüktür. Ülkemizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için

5'i öğretmen 6 kişi toprağa verildi

Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda kazada hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Üzüntümüz büyüktür. Ülkemizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için Anadolu'nun her köşesinde, Hakkari'den Edirne'ye kadar özverili şekilde çalışan değerli öğretmenlerimiz bazen hayatları pahasına canla başla çalışmayı sürdürmektedirler. İlimizde elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmenlerimiz, Doğanşehir ilçemiz Gövdeli'de görev yapıyorlardı.Görevlerini ifa ettikten sonra kendilerine ait servis aracı ile Malatya merkeze dönerken üzücü bir kaza sonucunda inşallah şehit oldular" dedi. Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, cenaze namazı öncesinde yaptığı kısa konuşmada, "Hayatlarının baharında kazada vefat eden öğretmenlerimiz inşallah şehitlik mertebesine ulaşmışlardır" diye konuştu.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Gül, daha sonra tek tek cenaze namazlarını kıldırdı. Mezarlıkta 4 cenaze daha bulunması nedeniyle kazada ölen 6 kişiyle birlikte 10 kişinin cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Garnizon Komutan Vekili 7. Hava Üssü Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Başsavcı Muzaffer Sayın, askeri ve mülki erkan, mesleki teşekkül ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Cenaze namazından sonra Çetin Kuşbay'in cenazesi defnedilmek üzere Malatya'nın Yazıhan ilçesi Durucasu'ya, Alişan Ergen'in cenazesi Gündüzbey kasabasına, Emine Coşkun'un cenazesi Kayseri'ye, şoför Bilal Andiç'in cenazesi ise Battalgazi ilçesine götürüldü.

Öğretmenler Derya Şahin ve Erhan Yaşar ise, Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda defnedildi. Geçtiğimiz perşembe akşamı meydana gelen trafik kazasında Derya Şahin (29) Gövdeli İlkokulu 3. Sınıf Öğretmeni, Emine Coşkun (23) Gövdeli ilkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni, Alişan Ergen (26) Gövdeli Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni, Erhan Yaşar (24) Gövdeli Ortaokulu Matematik Öğretmeni, Çetin Kuşbay (29) Gövdeli Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve minibüs sürücüsü Bilal Andiç hayatını kaybetmiş, Doktor Özlem Sarıcı Üzmez (Doğanşehir'de görevli), Hamza Uzan (Gövdeli İlkokulu 1. Sınıf Öğretmeni), Eren Günver (Gövdeli Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni) ve Yunus Hoşhan da (Kapıdere İlkokulu Sınıf Öğretmeni) yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler