517. Yıl dönümü kutlandı

Trabzon'da dünyaya gelen ve çocukluk yıllarını burada geçiren Kanuni Sultan Süleyman, doğumunun 517.yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.Trabzon'da dünyaya gelen ve çocukluk yıllarını burada geçiren Kanuni Sultan Süleyman, doğumunun 517. yıldönümünde

517. Yıl dönümü kutlandı

Trabzon'da dünyaya gelen ve çocukluk yıllarını burada geçiren Kanuni Sultan Süleyman, doğumunun 517.yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.
Trabzon'da dünyaya gelen ve çocukluk yıllarını burada geçiren Kanuni Sultan Süleyman, doğumunun 517. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

 

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı'nın, Kanuni'nin doğumunun 517. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği program, Atatürk Alanı'ndan Ortahisar Mahallesi'ndeki Kanuni Evi önüne kadar süren 'Kanuni Yürüyüşü' ile başladı. Trabzon Belediyesi Mehter Takımı eşliğindeki yürüyüşe temsili Kanuni Sultan Süleyman da katıldı. Yürüyüş boyunca vatandaşlar at üzerindeki temsili Kanuni'ye büyük ilgi gösterdi.

 

Ortahisar Mahallesi'ndeki Kanuni Evi önünde yapılan törende mehter konseri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, Vali Vekili Kamil Sarıaslan ve Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki, burada yaptığı konuşmada, bugünün insanlarının Kanuni'den öğreneceği çok şeyin olduğuna dikkat çekti. Baki, Kanuni'nin muhteşem bir devlet adamı olmanın yanında iyi bir şair, büyük bir hukukçu ve bir gönül insanı olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Ali Baki, bir televizyonda yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının anlatıldığı iddia edilen diziye de tarihi gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığı için tepki gösterdi.

 

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan hafta nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören, geleneksel pilav ikramıyla son buldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler