51 Yıl Sonra "Menderes" Dosyası Açılıyor

 Türkiye Büyük Millet Meclisi, idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in dosyasını 51 yıl sonra yeniden açıyor. Menderes'in avukatı Burhan Apaydın, Meclis Başkanlığı'na başvurarak müvekkiline "iade-i itibar" istedi. Eski Başbakan Adnan Menderes'in avuka

51 Yıl Sonra "Menderes" Dosyası Açılıyor

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in dosyasını 51 yıl sonra yeniden açıyor. Menderes'in avukatı Burhan Apaydın, Meclis Başkanlığı'na başvurarak müvekkiline "iade-i itibar" istedi.
 
Eski Başbakan Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın, Meclis Başkanlığı'na başvurarak müvekkiline "iade-i itibar" istedi.
 
Meclis Başkanlığı, başvuruyu Dilekçe Komisyonu'na havale etti. Komisyon, Apaydın'ın dilekçesini işleme koyarak, Adalet Bakanlığı ve Anayasa Mahkemesi'yle yazıştı.
Yazışmalar sonrasında Komisyon, Adnan Menderes'in yargılama dosyasının Başbakanlık'ta olduğunu belirleyerek gönderilmesini talep etti.
 
Dosyanın ulaşmasının ardından ise, iddiaların ve talebin incelenmesi için ağırlıklı olarak hukukçulardan oluşan bir bilirkişi heyeti kurulması kararını verdi.
 
Komisyon, bilirkişi heyetinden gelecek rapor sonrası, eski Başbakan Adnan Menderes'in davasıyla ilgili son kararı verecek.
 
Gelecek yanıtlar doğrultusunda Menderes'in idam kararının iptal edilip edilmeyeceği ve "iade-i itibar"ı gündeme getirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem