51 ilin sınırları genişliyor

30 büyükşehirin mülki idare sınırlarını genişleten hükümet, geriye kalan 51 ilin de mülki idare sınırlarını genişletmeyi planlıyor.AK Parti'nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen düzenlemenin yerel seçimlerden sonra yapılması planlanıyorAK Parti’nin 21’n

51 ilin sınırları genişliyor

30 büyükşehirin mülki idare sınırlarını genişleten hükümet, geriye kalan 51 ilin de mülki idare sınırlarını genişletmeyi planlıyor.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen düzenlemenin yerel seçimlerden sonra yapılması planlanıyor

AK Parti’nin 21’nci istişare toplantısı dün sona erdi. Kızılcahamam Kampı’nın cumartesi günkü bölümünde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni anayasa ile ilgili bazı eleştirilerini dile getirdiği belirtildi. Şimşek, 4 partinin TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda uzlaştığı asgari ücretten vergi alınmaması, sağlık ve sosyal güvenlik harcamaları ile ilgili maddelere itiraz etti. Bakan Şimşek, bu maddelerin devlete “ekonomik külfet” getirdiğini söyleyerek, “iyi düşünülmeli” dedi. Bunun üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bakan Şimşek’in itiraz ettiği uzlaşılan maddelerle ilgili ‘kararlılık’ vurgusu yaptı. Başbakan Erdoğan’dan da Şahin’e destek geldi.

DERSHANELER FIRSAT EŞİTLİĞİ ÖNÜNDE ENGEL

İstişare toplantısının Pazar günkü bölümünde ise dershaneler konusu da gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı 2014-2015 eğitim yılında MEB sistemi içinde dershane olmayacağını, Bakanlığın eğitimine devam etmede ısrar eden dershanelere ise ruhsat verilmeyeceğini söyledi. Bakan Avcı, mevcut dershanelerin yüzde 20’sinin ‘özel okul’a dönüştürülmesinin önünde bir engel bulunmadığını, geriye kalan yüzde 80’i için ise desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Avcı’nın sunumu üzerine Başbakan Erdoğan’ın dershanelerin eğitimde fırsat eşitliğinin önünde engel olduğunu söylediği kaydedildi. Erdoğan, kapatılan dershanelerde görev yapan öğretmenlerin MEB’de görevlendirilmesine de yeşil ışık yaktı. İstişare toplantısında Erdoğan, Ziraat ve Halk Bankalarının da katılım bankacılık yönünde geliştirileceğini de ifade ederek, bankacılıktaki pay oranını yüzde 20’lere çıkarılacağını belirtti.

51 İLİN SINIRLARI GENİŞLETİLECEK

Toplantıda pazar günü ayırıca Başbakan, milletvekillerinin sorularını da cevaplandırdı. Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan 51 ilin mülki idare sınırlarının genişletilmesi gerektiğini söyledi. 30 büyükşehirde yerel yönetimlerin mülki idari sınırlarının genişlemesine dikkat çeken Erdoğan, kendi memleketi olan Rize’den örnek verdi. “Birisinin Rizeliyim derken merkezden veya şu ilçesinden” şeklinde cevap verdiğini söyleyen Erdoğan, mülki idare sınırlarının genişletilmesi gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan böyle bir çalışmanın yeni büyükşehir yapılan illerin eksikliklerinin giderildikten sonra hayata geçirilmesini, bunun da yerel seçimlerden sonra olması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem