500 Türk Lirasının üzerinde kim olmalı

 İnternetde yayılan bir habere göre 2013 yılının ilk çeyreğinde vatandaşlarla tanışıcak olan , 500 ( Beşyüz) Türk Lirasi'nın gerçekliği tartışa dursun sosyal medya paranın üzerinde kimin olacağını tartışıyor , tartışma o kadar alevlendiki forumlar twitter

500 Türk Lirasının üzerinde kim olmalı

 

İnternetde yayılan bir habere göre 2013 yılının ilk çeyreğinde vatandaşlarla tanışıcak olan , 500 ( Beşyüz) Türk Lirasi'nın gerçekliği tartışa dursun sosyal medya paranın üzerinde kimin olacağını tartışıyor , tartışma o kadar alevlendiki forumlar twitter , facebook kısaca tüm sosyal medya bunu konuşur oldu , işte sizin için olası istenilen isimleri araştirdik ve sunduk aşağıda listede bulabilirsiniz.
 
Atatürk'çü web sitelerine göre yeni paranin üzerinde Atatürk'ün ailesinin bir fotoğrafı olmalı,yani Zübeyde Hanım (Annesi)  , Ali Rıza (Babası) Bey ve  Makbule ATADAN (Kız kardeşi ) yer almasının kararlaştırılması gerektiğini düşünürken alternatif olarak kurtuluş savaşı kahraman komutanlarında resimlerinin yer alınabileceğini düşünüyorlar .
 
Fakat gençler daha farklı düşünüyor , gerek twitter , gerek sözlük siteleri olsun gençlerin aklındaki isimler yakın süre önce kaybettiğimiz büyük değerlerimizin olması konusunda Kemal SUNAL , Neşet ERTAŞ , Cem KARACA , Abdurrahim KARAKOÇ isimlerinden birsinin olması gerektiğini savunuyorlar.
 
Sağ görüşlü web siteleri merhum şehit Muhsin YAZICIOĞLU konusunda diretirken , sol görüşlü web siteleri Deniz GEZMİŞ ismi üzerinde yoğunlaşıyor .
 
Pek çok islami web sitesi ise Peygamber Efendimiz Hz.MUHAMMED (S.a.v) isminin yazması gerektiğini düşünüyor . Ki daha önce " Kuran'in Nüzülünün 1400. Yılı Hatıra Parası" basılıp dağıtılmıştı .

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler