5 yıl terfi edemeyen emekli olacak

Emniyet personelinin rütbe, atama, kıdem sıralaması ve terfilerine ilişkin sınav ve eğitimi ile değerlendirme kurullarının çalışmalarına ilişkin yönetmelik Bakanlar Kurulu’nca değiştirildi. Yönetmeliğe göre polis amirleri, komiser yardımcısı ve komiser rü

5 yıl terfi edemeyen emekli olacak

Emniyet personelinin rütbe, atama, kıdem sıralaması ve terfilerine ilişkin sınav ve eğitimi ile değerlendirme kurullarının çalışmalarına ilişkin yönetmelik Bakanlar Kurulu’nca değiştirildi. Yönetmeliğe göre polis amirleri, komiser yardımcısı ve komiser rütbesinde 4’er, başkomiser ve emniyet amirinde 3’er, 4. ve 3. sınıf emniyet müdüründe 2’şer, 2. sınıf emniyet müdüründe 1, 1. sınıf emniyet müdürü rütbesinde ise en az 2 yıl zorunlu bekleyecek.

1. sınıf ve sınıf üstü emniyet müdürleri yaş haddine kadar bekletilecek. Bulundukları rütbeden beş yıl içinde bir üst rütbeye terfi edemeyen emniyet amirleri emekliye sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler