’’5 yıl sonra tekrardan AK Parti diyecekler’’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerde AK Parti’den BDP’ye geçen Bitlis için, “Bitlis halkı 5 yıl sonra tekrardan AK Parti diyecek” dedi.Bitlis’in Güroymak ilçesindeki programlarının ardından Tatvan’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 30

’’5 yıl sonra tekrardan AK Parti diyecekler’’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerde AK Parti’den BDP’ye geçen Bitlis için, “Bitlis halkı 5 yıl sonra tekrardan AK Parti diyecek” dedi.

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki programlarının ardından Tatvan’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 30 Mart seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı seçilen Fettah Aksoy’u makamında ziyaret etti. Belediye binası önünde halk ve partililer tarafından karşılan Arınç, BDP’den AK Parti’ye geçen Tatvan’da çok güzel işler yapacaklarını ifade etti. Arınç, Aksoy’un çok önemli bir başarı elde ettiğini ve 5 yıl boyunca Tatvan’a çok önemli hizmetler kazandıracağına inandığını belirterek, "Daha önce de Tatvan’a gelmiştim. Tatvan, geçmişten bu yana muhafazakar, demokrat yapısıyla her zaman bizim düşüncemize destek olmuştur. Geçen geldiğimde seçimleri çok az farkla kaybettiğimizi duyunca çok üzülmüştüm. Tabi seçilme iddiası, kazanma şansı bulunmayan bir takım partilerin AK Parti’nin oyunu böldüğünü, AK Parti’ye oy vermesi düşünülen çok değerli insanların bu bölünme içinde AK Parti’den oylarını esirgediklerini duymuştum. Tatvan bir il öneminde. Türkiye’nin gözbebeği olan bölgemizin çok önemli bir noktası. Türkiye’de herkes Tatvan’ı bilir. Kültür ve turizm bakımından, nüfusunun büyüklüğüyle inşallah başkanımızın döneminde çok önemli hizmetler yapılacak. Biz de hükümet olarak her zaman Tatvan halkının ve başkanımızın yanında olacağız. Başta Başbakanımız olmak üzere biz her zaman Tatvan’a yapılacak hizmetlerde başkanımızla birlikte olacağız" dedi.

Mevcut şartlar içinde Tatvan’da seçim kazanmanın birilerine göre mümkün olmadığını, onların illa kendilerinin kazanacağını düşündüğünü ve bunun için bazen demokrasi dışı yollarla AK Parti’nin önünü kesmeye çalıştıklarını dile getiren Arınç, Tatvan halkının ihmal edilen hizmetleri, ayrımcılığı, kavgayı, şiddeti gördüğünü, Tatvan halkının bu nedenle AK Parti ve Fettah Aksoy’u bir kurtarıcı olarak kendisine başkan seçtiğini belirtti. Arınç, şunları ifade etti:

“Tatvan halkını bu tercihlerinden dolayı tebrik ediyorum. Çok büyük bir oy farkıyla başkanımız iş başına geldi. Ziyaret ettiğimiz Norşin’de de seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Böylece Ahlat, Adilcevaz, Tatvan, Norşin, Bitlis’te belediye başkanlıklarında önemli başarıyı yakalamış olacağız. Merkezde kazanamadık. Bunun nedenlerini biliyoruz ama zannediyorum ki Bitlis halkı 5 sene dayanacaktır da, 5 yıl sonra Fettah Aksoy’da olduğu gibi ’neredesin AK Parti seni bekliyoruz’ diyecektir. Çünkü seçilenler ne belediyeciliği, ne halka hizmeti biliyor. Onlar menfi milliyetçilik yapıyorlar. Kavga ile iş yapacaklarını sanıyorlar. Hizmet diye kitaplarında bir şey yazmıyor. Temiz su içilmez hale geliyor. Biz bütün bunları gördük. Dolayısıyla halkımız da son seçimlerde belediyelerin yüzde 62’sini AK Parti’ye verdi. Hamdolsun. Bu başarı boşuna değil. İnşallah Tatvan özlediği hizmetlerin hepsini belediyemiz döneminde çalışanlarımızla birlikte Tatvan halkının duasıyla yerine getirmiş olacak. Allah kendilerine yardım etsin."

Konuşmasının ardından Aksoy ve parti yöneticileri ile görüşen Arınç, daha sonra Ankara’ya dönmek için Van’a hareket etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler