5 tır bakın kimin üzerine kayıtlı

Samsun'da rutin yol kontrolü sırasında trafik polislerinin dur ihtarına uymayan TIR sürücüsü, Samsun Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.Sinop istikametinden gelip Ankara yönüne gitmekte olan, çekicisi 55 BU 596, dorsesi 55 K 0496 plakalı TIR sürücüsü,

5 tır bakın kimin üzerine kayıtlı

Samsun'da rutin yol kontrolü sırasında trafik polislerinin dur ihtarına uymayan TIR sürücüsü, Samsun Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Sinop istikametinden gelip Ankara yönüne gitmekte olan, çekicisi 55 BU 596, dorsesi 55 K 0496 plakalı TIR sürücüsü, Atakum mevkiinde yol kontrolü yapan polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Bir süre, Atakum'dan kent merkezine doğru ilerleyen TIR, daha sonra Ankara yönüne döndü. Telsizle TIR'ın ivedilikle takip edilmesi gerektiği anonsu üzerine, kent merkezindeki ekipler şehrin giriş ve çıkışını kapattı. Ana yoldan kaçamayacağını anlayan TIR şoförü, yol kenarında arabayı bırakarak kaçtı. TIR'ı arkasından takip eden diğer bir araçtaki 2 kişi TIR'a geçerek olay yerinden kaçmaya çalıştı. Bu kişiler de aracı yeni otogar mevkiine kadar getirdikten sonra Derecik Köyü istikametine kaçmaya başladı. Burada ara sokaklara giren kaçaklar, arkalarından polis otolarının geldiğini fark edince TIR'ı sokak ortasında park edip kaçtı.

 Ardından, olay yerine yaklaşık 15 polis aracı geldi. Başta kaçakçılık, istihbarat, trafik, terörle mücadele ekipleri olay yerine çok sayıda ekip geldi. Kaçan şahısların aranmasına başlanırken, TIR'da yapılan parmak izi çalışmasının ardından dorsesi açıldı. TIR'ın, çuvallar içinde çeltik kabuğu yüklü olduğu görüldü. Polis ekipleri, çeltiğin genelde açık kasalı kamyonlarda taşındığına dikkat çekerek, durumun şüpheli olduğunu ve ayrıntılı arama için aracın kamyon garajına çekilmesine karar verdi.

 TIR'a ait plaka bilgilerine ulaşan emniyet birimleri, burada da ilginç bilgilere ulaştı. TIR'a ait ruhsatın bir kadın üzerine olduğu tespit edildi. Kadının yeşil kart sahibi olduğu ve üzerine 5 tane daha TIR'ın kayıtlı olması polisleri bile şaşkına çevirdi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ederken, olaya karışan 3 kişi kent genelinde aranıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem