5 PKK'lı yakalandı.

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nden Türkiye'ye kaçak olarak girmek istediği belirlenen PKK'lı 3 kadın terörist ile onlara yardım ve yataklık yapan 5 kişi gözaltına alındı.Yakalanan kadın teröristlerden 2'sinin canlı bomba olabileceği üzerinde duruluyor.Elbeyli İ

5 PKK'lı yakalandı.

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nden Türkiye'ye kaçak olarak girmek istediği belirlenen PKK'lı 3 kadın terörist ile onlara yardım ve yataklık yapan 5 kişi gözaltına alındı.Yakalanan kadın teröristlerden 2'sinin canlı bomba olabileceği üzerinde duruluyor.

Elbeyli İlçesi Beşeriye Köyü sınır hattından 12 Kasım'da Türkiye'ye yaya olarak giriş yapmak isteyen Deniz Abukan, Emine Ak, Çimen Türk, Enver Şimşeksoy ile Hüseyin Yıldızoğlu devriye gezen askerler tarafından yakalandı. Aynı gün Kilis -Elbeyli ilçesi yakınlarında şüphe üzerine durdurulan 2 ayrı otomobilde ise Yunus Kılıç, Mehmet Kaya ve Fethi Yıldızoğlu gözaltına alındı.

Şüphelilerden Deniz Abukan, Emine Ak ve Çimen Türk'ün terör örgütü PKK üyesi olduğu, Enver Şimşeksoy, Hüseyin Yıldızoğlu, Yunus Kılıç, Mehmet Kaya ve Fethi Yıldızoğlu'nun da onlara yardım ve yataklık yaptığı ileri sürüldü. Sorguya alınan şüpheliler susma haklarında kullandı. Canlı bomba olabileceği üzerinde durulan teröristlerden Emine Ak ve Çimen Türk ile birlikte Hüseyin Yıldızoğlu, adliyeye sevk edildi. Diğerleri hakkında soruşturma sürüyor.3 kadın teröristin, Türkiye sınırına bir grup silahlı PKK'lı tarafından getirilip bırakıldığı, bu durumun da termal kemareler tarafından görüldüğü ileri sürüldü.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem