5 Ocak okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili var?

5 Ocak Salı günü okullar tatil mi, hangi illerde kar tatili var? İşte bu soruların yanıtlarını haberimizde bir araya getirdik. Son günlerde Türkiye kar yağışının etkisi altında kaldı. Yurdun her kesiminde yağan kar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bir çok i

5 Ocak okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili var?

5 Ocak Salı günü okullar tatil mi, hangi illerde kar tatili var? İşte bu soruların yanıtlarını haberimizde bir araya getirdik.

Son günlerde Türkiye kar yağışının etkisi altında kaldı. Yurdun her kesiminde yağan kar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bir çok ilde geçtiğimiz günlerde okullar tatil edilerek eğitime ara verildi. Bu nedenle öğrencilerin gözü kulağı gelecek olan kar tatili haberlerine döndü. Yine bir çok ilden bugün kar tatili haberleri geldi. 5 Ocak Salı günü bir çok il ve ilçede eğitime kar nedeniyle ara verildi.

İşte kar tatili ilan edilen il ve ilçeler;

GAZİANTEP

Gaziantep’te, etkili olan olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında Salı günü okullar 1 gün tatil edildi. Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyurularak, kamu görevlisi malul, engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.   

BATMAN

Batman’da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde yarın okulların tatil edildiği açıklandı. Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, ilimizde 05.01.2016 tarihinde beklenen yoğun kar yağışı ve yaşanabilecek don olayları sebebiyle herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetle karşılaşılmaması için ilk ve orta dereceli resmi ve özel eğitim kurumlarında; merkez ve ilçelerimizde 05.01.2016 tarihinde (1) gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda     çalışan engelli ve hamile personellerimiz de 05.01.2016 tarihinde idari izinli sayılacaktır" denildi.

 

kar-tatili-001.jpg

 

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarına bağlı olarak aşı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Vali Yavuz, ayrıca öğrencilerle birlikte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

KİLİS

Kilis Valiliği tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Valiliğin İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde; Alınan meteorolojik tahmin verilerine göre, ilimizde görülen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle; öğrencilerimizin soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmelerini ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanabilecek muhtemel aksamaları önlemek amacıyla, ilk ve orta dereceli okullar, 05/01/2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir. Diğer taraftan, olumsuz hava şartları sebebiyle, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de, aynı gün 1 gün süre ile idari izinli sayılmaları uygun bulunmuştur.

TOKAT

Tokat, Samsun ve Çankırı'da kar nedeniyle bazı ilçelerde  eğitime yarın ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tokat'ın  ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğu belirtildi.  Açıklamada, Sulusaray ilçesinin tamamında, Erbaa ilçesinde taşımalı  eğitim kapsamındaki okullar ile Yeşilyurt ilçesindeki Bahçebaşı, Yeniköy,  Gündoğan İlkokulları ve taşımalı eğitim merkezi Şehit Şemsettinbey İlkokulunda  yarın eğitime ara verildiği kaydedildi. 

SAMSUN

Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Samsun'un Alaçam, Yakakent  ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği, Tekkeköy ilçesinde ise  taşımalı eğitim gören öğrencilerin 5 Ocak 2015 tarihinde idari izinli sayılacağı  bildirildi. 

DİYARBAKIR 

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma  nedeniyle il merkezindeki okullarda yarın eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili  olan kar yağışının yarın yoğunlaşmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada, ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması ve buzlanma riski  nedeniyle merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları içindeki  eğitim kurumlarında yarın eğitim ve öğretime ara verileceği duyuruldu. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kuvvetli kar  yağışının Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yarın gece saatlerine kadar  etkisini sürdürmesinin beklendiğini ifade edilmişti. 

kar-tatilii.jpg

ORDU (AKKUŞ)

ORDU’nun Akkuş İlçesi’nde devam eden kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkilerken, ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki okulların yarın için tatil edildiği açıklandı. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Ordu’nun Akkuş ilçesinde de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmamaları aralıksız devam ederken yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarın tatil edildi. Olumsuz hava şartlarıyla mücadelelerinin devam ettiğini söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Karın yağmaya başladığı günden itibaren tüm ekiplerimizle sahadayız. İlçemizde kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Bugün yağışıyla birlikte tipide etkili oldu. Açtığımız yollar yeniden kapansa da şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece-gündüz demeden çaba gösteriyoruz. Karla mücadele de Büyükşehir Belediyemizin ve ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

KAHRAMANMARAŞ 

Tüm yurdunu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Kahramanmaraş Valiliği tarafından alınan kararın ardından, Kahramanmaraş merkez ve Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü’nde eğitime kar nedeniyle 1 gün süreyle ara verildi.

ELAZIĞ

Elazığ kent merkezi ve tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kar yağışı nedeniyle bilgilendirme yaparken, okulların da yarın için tatil edildiğini açıkladı.

KARAMAN (SARIVELİLER)

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı  nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime 5 Ocak Salı ara verildi. Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur okulların tatil edildiğini  duyurduğu açıklamasında, kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilediğini ifade  ederek, şunları söyledi: 

"İlçemizde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı halen devam ediyor.  İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, yükseklerde bu rakam 40  santimetreye ulaştı. Bu yüzden Kaymakamlık kararı ile ilçemiz ve köylerinde tüm  okullar yarın tatil edildi. Belediye olarak öğrencilerimizin mağdur olmaması için  anons yaptırdık. Köy muhtarlarına haber verdik. İlçe genelinde sıkıntı olmaması  için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." 

HAKKARİ

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personellerin de idare izinli sayılacakları kaydedildi.

VAN'DA ÇATAK, Bitlis'TE 2 İLÇE

Bitlis'in Hizan ve Güroymak ilçelerinde  kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Alınan bilgiye göre, yoğun kar nedeniyle kapanan yollar ve  karayollarındaki buzlanma nedeniyle olumsuzluk yaşanmaması için Bitlis'in Hizan  ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.  Van'ın Çatak ilçesinde de aynı gerekçeyle okulların iki gün tatil  edildiği bildirildi. 

TUNCELİ

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime yarın ara verildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada,  il merkezinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitimin göremeyecekleri belirtildi.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde de yarın için eğitime ara verildi. İlçede  etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın ilçe merkezi ve bağlı köylerde  eğitime ara verildiği öğrenildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Nevşehir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelinde Nevşehir merkez başta olmak üzere merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde yarın eğitime bir gün ara verildi. Avanos, Ürgüp, Gülşehir, Derinkuyu, Kozaklı, Hacıbektaş ve Acıgöl ilçelerinde yarın eğitime 1 gün ara verildi.

MARDİN (MİDYAT)

Mardin’in bugün okulların tatil edildiği Midyat İlçesi’nde yarın da eğitime ara verildi. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, yaptığı açıklamada, "Kötü hava şartları nedeniyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 04.01.2016 tarih ve 29 sayılı kararı ile Midyat’ın tüm köy ve merkez okulları 05-01-2016 salı günü tatil edilmesine karar verilmiştir" dedi.

TRABZON (OF)

Trabzon'un Of ve Artvin'in Yusufeli ve Şavşat  ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol  şartları nedeniyle Of ilçesinin tamamı, Maçka ilçesinde ise Çatak, Başar ve  Akarsu mahallelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile taşımalı eğitim  kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verileceği belirtildi. 

ARTVİN (2 İLÇE)

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan duyuruda ise ilde etkili  olan kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle yarın Yusufeli ve Şavşat  ilçelerindeki tüm okullarda eğitime ara verileceği kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem