49 terörist öldürüldü

Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik operasyon Şemdinli, Çukurca ve Uludere sınırındaki 200 kilometrelik alanda yoğunlaşıyor. Şemdinli sınırından Zagros ve Hakurk, Çukurca’dan Zap, Uludere sınırından Haftanin kamplarına yönelik kara harekâtı, PKK’lıları

49 terörist öldürüldü

Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik operasyon Şemdinli, Çukurca ve Uludere sınırındaki 200 kilometrelik alanda yoğunlaşıyor.

 Şemdinli sınırından Zagros ve Hakurk, Çukurca’dan Zap, Uludere sınırından Haftanin kamplarına yönelik kara harekâtı, PKK’lıların kaçış noktalarına doğru, obüs ve havan atışlarıyla destekleniyor. Özel birlikler nokta operasyonlarla PKK’yı vuruyor.

HAKKÂRİ’nin Şemdinli ile Şırnak’ın Uludere ve Çukurca ilçelerinde askeri yoğunluk giderek artarken, havadan savaş uçakları, karadan obüs ve havan topları, PKK’nın irili ufaklı birçok kampının bulunduğu Hakurk, Zap, Haftanin ve Zagros bölgelerini bombalıyor. Genelkurmay’dan yapılan açıklamaya göre, 2 günde 49 PKK’lı öldürüldü. Uludere’den Şemdinli’ye kadar olan bölgede süren sınır ötesi operasyonda savaş uçakları stratejik bölgeleri bombalıyor. Özel birlikler de nokta operasyonu düzenleyerek ilerliyor. Çukurca’nın Kazan vadisi ile Işımlı bölgesinde PKK’lıların bulundukları belirlenen bölgeler de gün boyu savaş uçakları tarafından bombalanarak, Kuzey Irak’taki PKK kampları ile temasları koparılıyor.

Jammer’larla sevkıyat

Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik operasyon Şemdinli, Çukurca ve Uludere sınırındaki 200 kilometrelik alanda yoğunlaşıyor. Şemdinli sınırından Zagros, ve Hakurk, Çukurca’dan Zap, Uludere sınırından Haftanin kamplarına yönelik kara harekâtı, PKK’lıların kaçış noktalarına doğru, karadan obüs ve havan atışlarıyla destekleniyor. Uludere sınırındaki Haftanin bölgesindeki PKK’nın Şiva Meze, Keşan, Berivan, Renas, Kato Süla, Dola Süla kampları da önceki gün ve dün F-16 savaş uçaklarıyla havan ve obüslerin hedefi oldu. Çukurca sınırındaki Zap Kampı bölgesindeki Ertuş, Küçük Gare, Küçük Cilo tepeleri de bombalandı. Bu arada, sınırın sıfır noktasındaki Uludere’ye bağlı Yemişli Köyü’nden sınır ötesine girilerek, askeri araçlarla Kuzey Irak’ın Haftanin ve Nazdur bölgesine asker sevkıyatı ve lojistik destek sağlanıyor. Sınıra sevkıyatlar da sinyal bozucu jammerler ile yapılıyor. Uludere’den Şemdinli’ye kadar sınır boyunca hat oluşturulurken, özel birlikler stratejik yerlere nokta operasyonu yapıyor.

Kazan Vadisi selamı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin 22 taburla 5 bölgede başlattığı hava destekli operasyonu, en fazla şehit verilen Kekliktepe üs bölgesinin de bulunduğu Kazan Vadisi’nde yoğunlaştı. Bölgedeki askeri hareketlilik sırasında günlük hayat da sürüyor. Çocuklarla askerler el sallayarak, selamlaşıyorlar.

Genelkurmay: Kararlılıkla devam

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri’de 24 Mehmetçiğin şehit düştüğü hain saldırı sonrası ağırlığı yurtiçinde olmak üzere havadan ve karadan 2 gündür sürdürülen operasyonlarda 49 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamaya göre, 35 terörist Kazan Vadisi’nde çatışmalarda öldürüldü. Cevizli bölgesinde 7 terörist bordo berelilerce bir mağarada kıstırılıp öldürüldü. Daha sonra çıkan çatışmada da 7 terörist öldü. Açıklamada, bunların dışında, 21 Ekim saat 21.10 sıralarında Şemdinli/Aktütün güneyinde 20-22 kişilik terörist gruba karşı önce topçu, akabinde Hava Kuvvetleri tarafından ateş açıldığı, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği İnsansız Hava Aracı (İHA) görüntülerinden tespit edildiği belirtildi. Genelkurmay açıklamasının sonunda, “Bölücü terör örgütü mensuplarının yurt içinde ve sınırdaki birliklerimize yönelik eylemlerini önlemek maksadıyla, sınır ötesinde birkaç, yurt içinde iki ayrı bölgede başlatılan operasyonlar devam etmektedir. Ayrıca, icra edilen operasyonları desteklemek amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde hava harekâtı sürdürülmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler