4,5 Saatlik toplantı sona erdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Ağustos ayı olağan toplantısı 4,5 saat sürdü.Toplantıya Orgeneral Necdet Özel Genelkurmay Başkanı olarak ilk kez katılırken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şa

4,5 Saatlik toplantı sona erdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Ağustos ayı olağan toplantısı 4,5 saat sürdü.

Toplantıya Orgeneral Necdet Özel Genelkurmay Başkanı olarak ilk kez katılırken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da ilk kez kurulda hazır bulundu.

MGK BİLDİRİSİ

MGK toplantısında, terör örgütünün güvenlik görevlilerine, kamu görevlilerine ve sivil halka yönelik gerçekleştirdiği menfur saldırıların ve terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin tüm boyutlarıyla ele alındığı belirtilerek, örgütün hain amaç ve hedeflerine ulaşamayacağı bir kez daha vurgulandı. Terörle mücadelede alınacak ilave önlem ve tedbirlerin değerlendirildiği bildirildi.

Bildiride, terör örgütünün menfur eylemlerine, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en sert şekilde mukabele edileceğinin altının çizildiği belirtilerek, ''Daha etkin ve kararlı şekilde sürdürülecek olan terörle mücadelenin demokrasinden ve hukuk devleti anlayışından asla taviz vermeden devam ettirileceği, hayatın olağan akışını olumsuz etkileyecek hiçbir gelişmeye izin verilmeyeceği, devletin tüm kurum ve kuruluşlarının azami uyumu ve koordinasyonuyla daha etkili mücadele stratejilerinin hayata geçirileceği ifade edilmiştir'' denildi.

MGK bildirisinde, ''Demokratik parlamenter sisteme ve hukuk devleti anlayışına inanan her kesimin, bölücü terör örgütünün eylemleriyle arasına mesafe koymasının, insanlık dışı kanlı eylemlere karşı insani bir duyarlılık sergilemesinin, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü yakından ilgilendiren terörle mücadele konusunu ulusal bir mesele olarak görerek daha sorumlu ve duyarlı davranmasının önemi özellikle vurgulanmıştır'' ifadelerine  yer verildi.

Bildiride, ''Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet ilkelerinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceğine, halkımızın birlik ve kardeşliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne halel getirecek hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyeceğine dikkat çekilmiştir'' denildi.

Suriye'de 5 aydır süren toplumsal olaylarda can kayıplarının artarak sürmesinden duyulan derin endişenin dile getirildiği Bildiride, ''Sivil halka yönelik şiddet ve güç kullanımının derhal durdurulması, dost ve kardeş Suriye halkının meşru talepleri doğrultusunda demokratik bir siyasi değişim ve dönüşümün belirli bir takvim çerçevesinde gerçekleştirilmesi ve bu süreçte ifade, siyasi parti örgütlenmesi ve barışçı gösteri tertiplenmesi özgürlüklerinin güvence altına alınması gerektiği bir kez daha vurgulanmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

MGK'DA YENİ OTURMA DÜZENİ

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) şimdiye kadar sivil üyelerin masanın bir tarafında asker üyelerin bir tarafında yer aldığı oturma düzeninde değişikliğe gidilerek, üyeler protokol sırasına göre karışık şekilde toplantı masasında yerlerini aldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MGK'nın şimdiye kadar süregelen oturma düzeninin ilk kez bugünkü toplantıda değiştiğini ve bundan sonraki toplantılarda da bu uygulamanın süreceğini belirtti.

MGK'nın önceki toplantılarında kurulun asker üyelerinin masanın bir tarafında, sivil üyelerinin diğer tarafında oturduğunu anımsatan Sever, ''toplantıda iki farklı taraf varmış gibi'' ortaya çıkan görüntünün giderilmesi amacıyla protokol sırasına göre asker ve sivil üyelerin oturmasına karar verildiğini kaydetti.

 Sever, bundan sonraki MGK toplantılarında kurulun asker ve sivil üyelerinin karışık şekilde masada yer alacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler