4,4 milyonun gözü bu tasarıda

Meclis, sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4,4 milyon vatandaşı ilgilendiren tasarı için bu hafta mesai yapacakTBMM Genel Kurulu'nda bu hafta ele alınacak tasarıya göre, prim borcu olduğu için bir yakınının üzerinden doktora giden Bağ-Kur'lular, SGK

4,4 milyonun gözü bu tasarıda

Meclis, sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4,4 milyon vatandaşı ilgilendiren tasarı için bu hafta mesai yapacak

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta ele alınacak tasarıya göre, prim borcu olduğu için bir yakınının üzerinden doktora giden Bağ-Kur'lular, SGK tarafından bu konuda kendilerine çıkarılacak borçları ödemeyecek. Emekli olduktan sonra kamuda çalışmaya devam edip, emekli aylığıyla birlikte maaş da alan memurlar, bu aylıklara ilişkin borçlarını taksitlendirebilecek.

Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye başlayan öğrenciler 120 gün süreyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak.

Tasarıyla, 1 Ekim 2008 tarihinden önceki sigortalılık süresine ait değişiklikten dolayı tahakkuk eden prim borcu, usulüne uygun olarak ödenen af, tecil, taksitlendirme ve yapılandırma uygulamalarını etkilemeyecek hale getiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem