44 bin öğretmen adayı eylemde

Türk Eğitim-Sen öncülüğünde toplanan atama bekleyen öğretmen adayları, şubat ayında 44 bin öğretmen ataması yapılmasını talep etti.Öğretmen adayı bir grup ile sendika üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı. Taleplerini anlatan sloganlar atan ve pa

44 bin öğretmen adayı eylemde

Türk Eğitim-Sen öncülüğünde toplanan atama bekleyen öğretmen adayları, şubat ayında 44 bin öğretmen ataması yapılmasını talep etti.

Öğretmen adayı bir grup ile sendika üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı. Taleplerini anlatan sloganlar atan ve pankartlar açan grup, Bakanlıktan gelecek ay 44 bin öğretmen atanması talebinde bulundu.

Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, eğitim fakültelerinden mezun idealist gençlerin soğuk havaya rağmen Bakanlığın önünde toplandığını belirtti.

AK Parti Hükümeti döneminde atanamayan öğretmen sayısının iki kat artığını savunan Koncuk, ülke genelinde öğretmen açığı olduğunu, 350 bin öğretmen adayının ise atama beklediğini ifade etti.

Sembolik bir eylem yaptıklarını vurgulayan Koncuk, şubatta atama yapılmaması halinde bu tür eylemlerini artarak devam ettireceklerini söyledi.

Daha sonra gençler taleplerini anlatan çeşitli gösteriler sundu. Gençlerden bazıları gösteriler kapsamında bazı bakan ve milletvekillerinin maskelerini taktı.

Gruptakilerden bazıları, öğretmen olarak atanamadıkları için farklı mesleklerde çalışmaya başladıklarını gösterilerle anlatmak istedi. Ellerine balon, çiçek, pamuk şekeri alarak mesleklerinin dışında başka işlerde çalışmaya mecbur kaldıklarını anlattılar.

Eylem kapsamında ayrıca ''Şubatta Atamaya Var Mısın Yok Musun-'' adında bir yarışmayı da sahnelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler