423 kaçak yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı 9 operasyonda, Yunanistan'ın Midilli Adasına yasa dışı yollardan geçmek isteyen Suriye, İran, Irak, Eritre Afgan ve Pakistan uyruklu 423 sığınmacı yakalandı.Almanya'nın 1 milyon göçmeni ka

423 kaçak yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı 9 operasyonda, Yunanistan'ın Midilli Adasına yasa dışı yollardan geçmek isteyen Suriye, İran, Irak, Eritre Afgan ve Pakistan uyruklu 423 sığınmacı yakalandı.

Almanya'nın 1 milyon göçmeni kabul edeceğinin açıklanmasından sonra Edirne istikametine yöneldiği sanılan kaçak göçmenlerin bir diğer adresi de Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi oldu. Edirne'nin yolunu tutanlara alternatif olarak Ayvacık'ın sahillerini mesken eden göçmenler, şişirdikleri botlar ile Yunanistan'ın Midilli Adasına geçmek için konvoy halinde yola çıkmaya çalışıyor. Küçükkuyu'da görev yapan Sahil Güvenlik ekipleri, yaptıkları 9 ayrı operasyonda, aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, İran, Irak, Eritre, Afgan ve Pakistan uyruklu toplam 423 kaçak göçmeni bindikleri botlarla birlikte yakalayıp Küçükkuyu'ya getirdi. Göçmenler kimlik tespiti yapıldıktan sonra Ayvacıktaki Göçmen geri gönderme merkezine sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler