42 bin öğretmen alınacak

'Emeklilik için yaşa takılanlar' konusundaki soruları da Çelik, "Her konunun çözülmesini isteriz ama her konu çözülecek diye bir enstrüman da henüz icat edilmiş değil. Ama vatandaşlarımızı dinliyoruz, sorunlarının çözümü konusunda da sağlıklı bir iradeyi

42 bin öğretmen alınacak
'Emeklilik için yaşa takılanlar' konusundaki soruları da Çelik, "Her konunun çözülmesini isteriz ama her konu çözülecek diye bir enstrüman da henüz icat edilmiş değil. Ama vatandaşlarımızı dinliyoruz, sorunlarının çözümü konusunda da sağlıklı bir iradeyi ortaya koymuş olduğumuzu belirtmek istiyorum" sözleriyle yanıtladı.
 
4C'Lİ GÖRÜŞÜLECEK
 
Bakan Çelik, taşeron işçileriyle ilgili düzenlemenin de Meclis'e geleceğini kaydederek, "Ekim ayı içinde taşeron işçileriyle ilgili derli toplu bir düzenlemeyi yasama yılı başında getirip, sonuçlandırma kararında olduğumuzu bir kez daha belirtmiş oluyorum" dedi.
 
4C'lilerin durumuna ilişkin de Çelik, "Onların sosyal hakları, ekonomik durumları ve sıkıntılarını Ağustos ayındaki toplu sözleşme masasında ele almayı uygun bulduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
 
ASGARİ ÜCRET 803 LİRA
 
Asgari ücretli enflasyon karşısında yılın ilk yarısını kayıpsız kapattı. Ocak'ta asgari ücret yüzde 4.1 zamlandı. Yapılan zam, 6 aylık enflasyonu yüzde 0.1 geride bıraktı. Asgari ücret yılın ikinci yarısında ise yüzde 4.4'lük artışla net 803 lira 68 kuruşa çıktı.
 
200 BİN İŞÇİYE EN AZ %4 ZAM
 
200 Bin kamu işçisi toplu sözleşme imzalanmasını beklerken, enflasyonun açıklanmasıyla 6 aylık döneme ilişkin asgari zam seviyesi de ortaya çıktı. Hükümetin 'çalışanları enflasyona ezdirmeme' yaklaşımı, işçilerin yüzde 4 zammı garantilemesi anlamına geliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler