40 Suriyeli tek odada yaşıyor!

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir barakada birlikte kalan 5 Suriyeli aile, zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Çoğu çocuk 40 kişi, çocukların dilenerek topladığı parayla idare ederken, kış şartlarının z

40 Suriyeli tek odada yaşıyor!

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir barakada birlikte kalan 5 Suriyeli aile, zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Çoğu çocuk 40 kişi, çocukların dilenerek topladığı parayla idare ederken, kış şartlarının zor olduğunu belirterek devletin yardım eli uzatmasını istiyor.

Doğubayazıt'ta Ahmed-i Hani Parkı yanındaki kapı ve penceresi olmayan bir barakada 5 Suriyeli aile birlikte kalıyor. Çoğu çocuk 40 kişi kişinin yaşadığı barakadakiler, ilçe halkı gibi Kürtçe konuştukları için dil sorunu çekmiyor. Çocukların dilendikleri paralarla yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, havaların soğuması ile zor günler geçirdiklerini belirttiler. 5 çocuk babası Siphan Serman, "Suriye'deki iç savaştan kaçarak büyük umutarla Türkiye'ye geldik. Ancak burada da yokluğun pençesine düştük. Kendi imkanlarımızla yerleştiğimiz harabe evlerde binbir güçlükle yaşıyoruz. Kış geliyor ama evimizin ne kapısı ne de penceresi var. Eski naylon ve battaniyelerle kapatmaya çalıştık. Kömür ve odun yok" dedi.

DEVLET BİZE YARDIM ELİ UZATSIN

Serman, çocukların dilenerek topladıkları paralarla ayakta durduklarını ifade ederek şöyle dedi:

"Bazen sadece kuru ekmek yiyerek karnımızı doyurabiliyoruz. İler ki günlürde ne yapacağız bilemiyoruz. Bazen ülkemizden kaçtığımız için üzüldüğümüz bile oluyor. Çocuklarımız veya bizler hastalanınca tedavi olamıyoruz. Türk devleti çok büyük. Bize yardım elini uzatmasını belkiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem