4. yargı paketinde son karar!

Kamuoyunda ''4. Yargı Paketi'' olarak bilinen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.İhaleye fesat karıştırmanın 5 yıldan 12 yıla kadar olan cezası, 3

4. yargı paketinde son karar!


Kamuoyunda ''4. Yargı Paketi'' olarak bilinen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

İhaleye fesat karıştırmanın 5 yıldan 12 yıla kadar olan cezası, 3 yıldan 7 yıla indirilecek.
TBMM Adalet Komisyonu'nda, kamuoyunda ''4. Yargı Paketi'' olarak bilinen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçti.

Tasarının görüşmelerinde CHP'nin yeni madde ihdasına ilişkin önergesi kabul edildi.
Buna göre; kamu kurum veya kuruluşlarının yaptığı ihalelere fesat karıştıran kişiye verilen 5 yıldan 12 yıla kadar olan hapis cezası, 3 yıldan 7 yıla indirilecek.

''İhale sonucunda ilgili kamu kurumu veya kuruluşu açısından bir zarar meydana gelmiş ise cezanın yarı oranında artırılacağına'' ilişkin hüküm de kaldırılacak.

Önerge sahiplerinden CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, ihaleye fesat karıştırma suçunda kamunun zarar görmemesi halinde verilen cezanın çok ağır olduğunu söyledi. Dosyaya bir evrak konulmasının unutulmasının dahi hileli işlem olarak görülebildiğini belirten Aldan, bir ihale işleminde bir kişi için 50 seneyi aşan cezalar istenebildiğini ifade etti. Aldan, kamu zararı oluşmaması halinde verilecek cezanın ''basit işlem'' olarak değerlendirilerek, suç ve ceza dengesinde adaletin sağlanması gerektiğini kaydetti. CHP'nin önergesi iktidar milletvekillerinin de oylarıyla kabul edildi.

İhalede kamu zararı doğmadıysa ceza 1 yıldan 3 yıla kadar olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler