4 milyon kişiye af müjdesi

Prim affı gerçekleşiyor. 18 yaşını doldurup, çalışmayan ve öğrenci olmayan herkesi kapsayan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına af geliyor.Önümüzdeki ay Torba Yasa Tasarısı'na konulacak düzenleme ile borçlu olduğu için sağlık hizmetinden yararlanamayan

4 milyon kişiye af müjdesi

Prim affı gerçekleşiyor. 18 yaşını doldurup, çalışmayan ve öğrenci olmayan herkesi kapsayan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına af geliyor.

Önümüzdeki ay Torba Yasa Tasarısı'na konulacak düzenleme ile borçlu olduğu için sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaş, borcundan kurtulacak. Devlet borçların tamamını silecek. 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile 18 yaşını dolduran, öğrenci olmayan ve sosyal güvence kapsamına girmeyen herkese, gelir durumuna göre prim ödeyerek sağlık hizmetinden yararlanma şartı getirildi. Yasal düzenleme ile tam 12.5 milyon kişi GSS kapsamına girdi. Bunların 8 milyonunun primleri devlet tarafından ödeniyor. 4 milyon kişinin ise prim ödemesi yapmadığı tahmin ediliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem