4 ilde operasyon yapıldı: 50 gözaltı

İstanbul başta olmak üzere 4 ilde naylon fatura baskını düzenlendi. Operasyonda 50'ye yakın kişi gözaltına alındı.

4 ilde operasyon yapıldı: 50 gözaltı

BAŞKA kişiler adına açtıkları şirketler üzerinden naylon fatura keserek devletten haksız yere kazanç sağladıkları öne sürülen 50 kişilik şebeke çökertildi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri naylon fatura ihbarı üzerine harekete geçti. Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın da desteğiyle 6 ay süren projeli çalışmanın ardından bu sabah İstanbul başta olmak üzere 4 ilde 70 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ele geçirilen döküman ve bilgisayarlara da inceleme için el konuldu.

Şebeke üyeleri sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Yetkililer, zanlıların haberi olmadan başka kişiler üzerine açtıkları şirketler adına naylon fatura kestiğini belirtti. Böylece zanlılar haksız kazanç elde ederek devleti dolandırıyordu. Zanlıların sorgusunun tamamlanmasının ardından devletin uğradığı zararın da kaç milyon TL olduğu belirlenecek.Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem