4 Günde PKK'ya büyük darbe!

Hatay'ın Amanos Dağları eteklerinde yuvalanan ve zaman zaman kanlı eylemler gerçekleştiren PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt üyelerine ait sağlık malzemeleri bulundu.4 gün süren operasyona polisin Özel Hareket Timi'nin de katıldığı

4 Günde PKK'ya büyük darbe!

Hatay'ın Amanos Dağları eteklerinde yuvalanan ve zaman zaman kanlı eylemler gerçekleştiren PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt üyelerine ait sağlık malzemeleri bulundu.

4 gün süren operasyona polisin Özel Hareket Timi'nin de katıldığı bildirildi.

Mersin'in Aydıncık İlçesi'nde 12 Kasım'da düzenlenen operasyonla yakalanan PKK'nın Amanos bölge sorumlusu olduğu ileri sürülen 'Fırat Siverek' kod adlı Kenan Yıldızbakan ile birlikte 'Erdal Zaza' kod adlı Bayram Daimi, 'Özgür' kod adlı Barış Kızılçay, 'Sefkan Amed' kod adlı Cengiz Nergiz, Mehmet Ataman, Musa Ataman ve Mehmet Şah Çetinkaya'nın sorgularından elde edilen bilgiler doğrultusunda 4 gün önce Amanoslar'da operasyon başlatıldı. Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol İlçeleri'nde 2010 yılında 6 asker ile 4 polisi şehit edilmesi eylemlerine karıştığı belirlenen teröristlerin verdiği bilgiler doğrultusunda Amanos Dağları eteğindeki Hassa ve Dörtyol İlçeleri'nde hareket eden jandarma komandolar ile polisin Özel Hareket timleri, sarp kayalık ve sık ağaçlarla kaplı bölgede yuvalanan PKK'lıların peşine düştü. Operasyonlar sırasında PKK'lılara ait değişik bölgelerde yapılan aramalarda 1 adet arızalı büyük telsiz, 1'i düzenekli olmak üzere 3 adet cep telefonu ve muhtelif sağlık malzemelere ele geçirildi.Hatay Valiliği Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada bölgede operasyonların devam ettiği, ele geçirilen malzemelerin jandarma ve adli makamlarca incelendiği bildirildi.Bu arada operasyonla ilgili Jandarma Genel Komutanlığı'ndan üst düzey bir komutanın dün Dörtyol İlçesi'ne gelerek askeri yetkililerden bilgi aldığı ileri sürüldü.

CERRAH: AMANOSLAR TEMİZLENECEK

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, geçtiğimiz salı günü makamında ağırladığı Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde görev yapan gazetecilere Amanos Dağları'nın temizlenmesi için operasyonların sürdürüldüğünü bildirmişti. Amanoslar'ın sarp ve sık ağaçlarla kaplı olduğunu PKK'lıların burada dolaşmadığını ormanı ve dağları gizlenmek için kullandığını anlatan Cerrah şu bilgileri vermişti;"Hatay ve Osmaniye'de kanlı eylem yapıp Amanoslar'a sığınan PKK'lıların kötü kazınacak. Bunun için bölgede sürekli operasyon yapılıyor. Güvenlik güçleri durmuyor, sürekli PKK'nın kökünü kazımak için çalışıyor. Maksadımız en kısa sürede Amanoslar'ı temizlemek. Amanoslar, sık ormanlık ve sarp dağlık olması nedeniyle teröristlerin gizlenmesine ve sığınmalarına büyük imkan veriyor. PKK'lılar orada gezmiyor, ormana sığınıyor. Güvenlik güçlerini fark ettiklerini saman sığınaklarına giriyorlar, operasyon yapıp çekilindiğinde geri çıkıyorlar. Ama iyi çalışmalarımız var. İstihbarat, Jandarma, polis, ve MİT'in el ele verdiği çalışma son sürat devam ediyor. Yakında, PKK'ya karşı Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da operasyonlar olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem