4 bin 825 polis ve askerin silahı elinden alındı...

 Kadına Karşı Şiddet Yasası’nın yürürlüğe girdiği mart ayından beri 15 bin 26 vakada şiddet uygulayan 15 bin 125 kişinin silahına el konuldu. Bu kapsamda şiddet uygulayan 4 bin 825 polis, asker ve görevlinin de silahı elinden alındı. Aile ve Sosyal Politi

4 bin 825 polis ve askerin silahı elinden alındı...

 

Kadına Karşı Şiddet Yasası’nın yürürlüğe girdiği mart ayından beri 15 bin 26 vakada şiddet uygulayan 15 bin 125 kişinin silahına el konuldu.
 
Bu kapsamda şiddet uygulayan 4 bin 825 polis, asker ve görevlinin de silahı elinden alındı.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yayınladığı istatistiklere göre, Kadına Karşı Şiddet Yasası’nın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana geçen 11 ayda, şiddet uygulayan 12 bin 533 kişiye karşı koruma tedbirleri alındı. Bu kapsamda, şiddet uygulayanların, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin etkisindeyken korunan kişilere yaklaşmamaları sağlandı. Bin 909 kişinin ise şiddet uygulaması nedeniyle bir sağlık kuruluşuna başvurması ve tedavisi sağlandı.
 
15 BİN SİLAH TOPLANDI
 
Mart 2012’den bu yana şiddet uygulayanların elindeki ateşli silahlar için de çeşitli yaptırımlar uygulandı.15 bin 26 olayda, şiddet uygulayanların silahlarını, bulundurma veya taşıma izni olsa bile güvenlik güçlerine teslim etmesi sağlandı. Silahını teslim edenler arasında polis ve asker gibi silah taşıması zorunlu olan 4 bin 825 kişi de yer aldı.
 
ŞİDDET POŞETE GİRDİ
 
Kadına yönelik şiddeti önlemek için panik butonundan kamu spotlarına kadar hem önleyici hem bilgilendirici çalışmalar yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir adım daha attı. Bakanlık market zincirleri ile anlaşarak poşetlerine “Evinize şiddet götürmeyin, ağzınızın tadı bozulmasın” şeklinde sloganlar yazdıracak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın soru önergesine verdiği yanıtta bir yeniliği açıkladı.
 
9 AYDA 125 KADIN ÖLDÜ
 
Poşetlerde yer alacak sloganlar ise şöyle: “Evinize şiddet götürmeyin, ağzınızın tadı bozulmasın”, “Mutlu kadın, mutlu aile, mutlu bir toplum için şiddetten uzak duralım”, “Güçlü bir toplum için kadına yönelik şiddete hayır!”, “Kadına yönelik şiddet bir insanlık ayıbıdır” ve “Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans!” Şahin’in, “2012’nin ocak-eylül ayları arasındaki 9 aylık dönemde 125 kadın aile içi şiddet olayları nedeniyle hayatını kaybetti” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler