"3.Dünya Savaşı çıkabilir"

Rusya Başbakanı Medvedev, Suriyekonusunda uzlaşı sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabileceği uyarısında bulundu. Bir Alman gazetesine konuşan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, üçüncü bir dünya savaşı başlatmaktansa, tüm güçlerin Suriye'deki savaşı son

"3.Dünya Savaşı çıkabilir"
Rusya Başbakanı Medvedev, Suriyekonusunda uzlaşı sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabileceği uyarısında bulundu. Bir Alman gazetesine konuşan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, üçüncü bir dünya savaşı başlatmaktansa, tüm güçlerin Suriye'deki savaşı sona erdirmek için müzakere masasına oturması gerektiğini kaydetti.
 
BÖYLE BİR SAVAŞI ÇABUK KAZANMAK MÜMKÜN DEĞİL
 
Medvedev, "Amerikalılar ve Arap partnerlerimiz iyi düşünmeli: Kalıcı bir savaş istiyorlar mı?" ifadelerini kullandı. Cuma günü yayınlanması planlanan habere göre, Medvedev, "Böyle bir savaşı çok çabuk kazanmak mümkün değil. Özellikle de herkesin herkese karşı savaştığı Arap dünyasında" şeklinde konuştu.
 
ABD VE RUSYA ATEŞKES BASKI YAPMALI
 
Dimitri Medvedev, ABD ve Rusya'nın ateşkesi garanti altına almak için çatışmanın tüm taraflarına baskı uygulaması gerektiğini söyledi. Rusya, Beşar Esad'a bağlı birliklerin ilerlemesine destek olmak amacıyla Halep'te hava saldırıları düzenliyor. ABD ve batılı güçler de Suriye'nin kuzeyinde hava saldırılarına katılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler