35 bin askerin ailesine maaş

Yardım için başvuran yaklaşık 35 bin er ve erbaşın ailesine bir ay içinde ödeme yapılacak.Oğlu veya eşi askerde olduğu için geçimini sağlamakta zorlanan aileler, “Muhtaç Asker Ailelerine Yardım” programına başvurarak aylık 250 TL maaş almaya hak kazanacak

35 bin askerin ailesine maaş

Yardım için başvuran yaklaşık 35 bin er ve erbaşın ailesine bir ay içinde ödeme yapılacak.

Oğlu veya eşi askerde olduğu için geçimini sağlamakta zorlanan aileler, “Muhtaç Asker Ailelerine Yardım” programına başvurarak aylık 250 TL maaş almaya hak kazanacak.

- Bu durumda olan aileler, yaşadıkları il veya ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na dilekçeyle başvurabilecek.

- Askerlik görevini yapan kişi bekar ise anne veya babasının, evli ise eşinin ilgili mercilere başvurması gerekiyor.

- Başvuru yapılırken ailenin gelir durumunu gösterir belge, dilekçe sahibinin nüfus kağıdı, evliyse evlilik cüzdanı ve askerdeki kişiye ait askerlik belgesi de bulundurulması zorunlu olacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in bizzat takip ettiği projeden yararlanmak için başvuran aile sayısının 60 bin civarında olduğu belirtildi.

- Geçen hafta Meclis Genel Kurulu’ndaki torba yasa görüşmelerinde konuşan Şahin yardımın ‘bedelli askerlik’ çerçevesinde toplanan 2 milyar 230 milyon liralık kaynaktan karşılanacağını ifade etti.

- Aile Bakanlığı’nın bu başvurulara ilişkin araştırmasında 35 bin aileye vize çıktı. Diğer 25 bin başvurunun incelemesinin ise tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

ÖDEMELER PTT KART’LA

- Aylık 250 TL maaş ödenecek ailelerin bir bölümünün işlemlerine başlandığı, diğer ödemelerin ise ağustos ayının ilk yarısına kadar yetiştirileceği öğrenildi.

- Muhtaç asker ailesine yapılacak aylık 250 TL’lik maaş ödemesi, askerlik süresince devam edecek ve iki ayda bir toplam 500 TL verilecek. Ödemelerin PTT Kart, sistemiyle yapılacağı da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler