30 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına düzenlenen hava operasyonunda barınaklarda bulunduğu tespit edilen 30 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini bildirdi.Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan Haftani

30 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına düzenlenen hava operasyonunda barınaklarda bulunduğu tespit edilen 30 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan Haftanin kampına iki ayrı hava harekatı düzenlediği bildirildi. Açıklamada, "Irak kuzeyinde İHA'lar (İnsansız Hava Aracı) ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen bölücü terör örgütüne ait barınak ve içerisinde bulunan yüklü miktardaki kullanıma hazır mühimmat ile teçhizat Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçakları ile etkisiz hale getirilmiştir. İçeride bulunan mühimmat nedeniyle patlamalar 40 dakika devam etmiştir. Barınakta bulunan askeri malzeme ve 30 kişi olduğu bilgisi alınan terörist etkisiz hale getirilmiştir. İcra edilen hava taarruzları İHA ile gözetlenmiştir" denildi.

Açıklamada, "Irak kuzeyinde İHA'lar ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen ve çok sayıda BTÖ mensubunun barındığı bölgede bulunan lojistik depo binası, Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçakları ile tam isabetle vurulmuştur. Lojistik depoda bulunan, arazi araçları, ağır ve hafif silahlar ile bunlara ait yüklü miktardaki mühimmat ile civardaki silah mevzilerinin tamamı imha edilmiştir. İcra edilen hava taarruzu İHA ile gözetlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

30 terörist öldürüldü

30 terörist öldürüldü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler