3. Köprü 3 yıl sonra hizmette

Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını kazanan firma belli oldu. 3. Köprü ihalesini yapım süresi dahil en kısa süre işletmeyi teklif eden firma kazandı.''Avrupa'yı Kafkaslar, Ortadoğu ve Uzakdo

3. Köprü 3 yıl sonra hizmette

Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını kazanan firma belli oldu. 3. Köprü ihalesini yapım süresi dahil en kısa süre işletmeyi teklif eden firma kazandı.

''Avrupa'yı Kafkaslar, Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya bağlayan bir transit güzergahı oluşturacak İstanbul Boğazı'na 3. Köprü yapımını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu projesinin ihalesi sonuçlandı. İhaleyi kazanan firma açıklandı. Bundan sonraki süreçte somut olarak köprünün yapımına başlanacak. Hedeflenen süreye göre; köprü 36 ay içinde yapılacak. 2015'in sonunda faaliyete geçecek''.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Avrupa - Asya arasına bir gerdanlık daha takılacak. Bu gerdanlığın üzerinde de diğer köprülerden farklı olarak tren yolu yer alacak. Bu köprü ticaretin en güçlü yolu olacak.

Bu arada İzmit Asma Köprüsü de 3 yıl sonra hizmete açılacak. İstanbul-İzmir arasında yapımı devam eden yolun en önemli kısımlarından olan Asma Köprü sayesinde ulaşım süresi büyük oranda kısalacak. İstanbul-İzmir arası 3 buçuk saate düşecek. Bir başka bakışla da Türkiye 3 yıl içinde 2 köprüye sahip olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem