3 İlçede 610 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12, Silopi'de 4, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 olmak üzere toplam 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 3 ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 610'a ulaştı. CİZRE Genelkurmay Başkanlı

3 İlçede 610 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12, Silopi'de 4, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 olmak üzere toplam 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 3 ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 610'a ulaştı.

CİZRE

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürüttüğü terör operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 364'e ulaştığı belirtilen açıklamada, 9 el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildiği kaydedildi. Operasyonda beş adet av tüfeği ile bu silahlara ait 153 adet fişek, çok miktarda sıhhi ilk yardım malzemesi ele geçirildi.

SİLOPİ

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda 4 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 140'a yükseldi. Operasyonda bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirildiği belirtildi.

SUR

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonlarında ise 3 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 106'ya ulaştığı operasyonda, 8 el yapımı patlayıcı imha edildi, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile bir adet tabanca ele geçirildi.

DERİK'TE 11 GÖZALTI

Mardin Derik'te bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 11 işbirlikçi yakalanarak göz altına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramada muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

8 PKK'LI TESLİM OLDU

Hakkari Yüksekova'da yapılan yol kontrolü esnasında ise bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı. Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütü PKK'nın barınma alanlarından kaçan 8 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler