3 çocuk paketi hazır, pakette neler var?

Nüfusun gençleşmesi için ekim ayında Meclis’e sunulacak olan ‘Aile Destek Projesi’yle, evliliği düşünen lise mezunu 18-24, üniversite mezunu 18-26 yaş arasındaki gençlere 10 bin TL faizsiz kredi verilecek. Şu an 16 hafta olan doğum izniyse 18 haftaya çıka

3 çocuk paketi hazır, pakette neler var?

Nüfusun gençleşmesi için ekim ayında Meclis’e sunulacak olan ‘Aile Destek Projesi’yle, evliliği düşünen lise mezunu 18-24, üniversite mezunu 18-26 yaş arasındaki gençlere 10 bin TL faizsiz kredi verilecek. Şu an 16 hafta olan doğum izniyse 18 haftaya çıkarılacak

Nüfusun yaşlanmasını önlemek için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında Maliye, Kalkınma, Sağlık, Aile ve Çalışma bakanlıklarının üzerinde çalıştığı çocuk teşviki paketi tamamlandı. Ekim’de Meclis’e sunulması beklenen ‘Aile Destek Projesi’nde şu başlıklar öne çıktı:

DOĞUM İZNİ: 16 hafta olan analık izni 18 hafta olacak. İznin doğum öncesi veya sonrası kullanımı anneye bırakılacak.

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA: 18 haftalık analık izninin ardından ilk çocuk için 2, ikinci çocuk için 4, üç ve üzeri çocuk için 6 ay olmak üzere yarı zamanlı çalışıp tam zamanlı maaşı alınacak.

ESNEK ÇALIŞMA: Esnek çalışma modelinin takibi özel sektörde özel istihdam bürolarında olacak. Kamu kurumlarındaysa bu görevi İŞKUR yürütecek.

SÜT İZNİ: Yarı zamanlı çalışma süresi zarfında ayrıca süt izni verilmeyecek.

6 YIL KISMİ SÜRELİ ÇALIŞMA: 0-6 yaş arası çocuğu olan ebeveynlere okul çağına kadar kısmi süreli çalışma imkânı verilecek.

EVLİLİK TEŞVİKİ: Lise mezunu 18-24, üniversite mezunu 18-26 yaş arası gençlere 10 bin TL faizsiz kredi verilecek.

TAKSİTLE GERİ ÖDEME: Geri ödeme 2 yıl sonra başlayacak, taksitlendirilecek. Aylık gelire göre kredi artabilecek, taksit sayısı çoğalacak.

GECE VARDİYASI YOK: 0-1 yaş arasında çocuğu olan anneye gece işi verilmeyecek.

TÜP BEBEK: Tüp bebek için belirlenen katılım payı kaldırılacak. Devlet destekli tüp bebek denemesi 2’den 3’e çıkarılacak.

KAMUYA KREŞ: Kamu kurumlarında kreşler açılacak, emzirme odaları olacak.

İŞE DÖNÜŞ GARANTİSİ: Çalışan annelere işe dönüş garantisi verilecek.

DOĞUM BORÇLANMASI: Annelerin çalıştıkları kurumlardan alabildiği doğum borçlanması hakkı 2’den 3’e yükseltilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem