3 bin kişi tahliye olacak

  TBMM Genel Kurulu'nda "3. Yargı Paketi " ile ilgili görüşmeler sürüyor. TBMM kulislerinden edinilen bilgiye göre, paketim kabulü ile birlikte cezaevlerindeki yaklaşık 3 bin kişi denetimli serbestlikten yararlanıp tahliye olacak. Kişinin, denetimli serbe

3 bin kişi tahliye olacak

 

 

TBMM Genel Kurulu'nda "3. Yargı Paketi " ile ilgili görüşmeler sürüyor. TBMM kulislerinden edinilen bilgiye göre, paketim kabulü ile birlikte cezaevlerindeki yaklaşık 3 bin kişi denetimli serbestlikten yararlanıp tahliye olacak. Kişinin, denetimli serbestlikten yararlanabilmesi için cezasının bitimine 1 yıldan az bir süre kalması gerekiyor. Daha önce ise bu uygulama 6 ay cezaevinde yatmış olmak şartını taşıyordu. 3. Yargı Paketi ise, 1 yıldan daha az süresi kalan açık ceza infaz kurumundaki mahkumlarda bu şartı ortadan kaldırıyor.

 

AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede ise düzenleme şu ifadelerle yer alıyor:

 

"Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle koşullu salıverilmelerine bir yıldan az süre kalan ve açık ceza infaz kurumunda bulunan iyi halli hükümlülerin talepleri halinde cezalarının koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmının denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infazına karar verilebilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler