3 ayda polis, asker ve sivil şehit düşmedi!

 Çözüm süreci her yıl mart ayında artışa geçen terör olaylarının bıçak gibi kesilmesini sağladı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik birimlerince hazırlanan raporlar teröre ilişkin olayların önemli ölçüde azaldığını ortaya koydu. 2012'nin ilk 6 ayında 11

3 ayda polis, asker ve sivil şehit düşmedi!

 

Çözüm süreci her yıl mart ayında artışa geçen terör olaylarının bıçak gibi kesilmesini sağladı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik birimlerince hazırlanan raporlar teröre ilişkin olayların önemli ölçüde azaldığını ortaya koydu.
 
2012'nin ilk 6 ayında 117 şehit verilirken 2013'ün ilk 3 ayında şehit haberi gelmedi. Ölen ve yaralanan terörist olmadığı gibi hiçbir vatandaşında canı yanmadı. Raporda mart ayı içinde şehit olan asker, polis ile vatandaş rakamı ise istatistiklere 'sıfır' olarak yansıdı. Kayıtlarda ölen terörist kısmında da 'sıfır' rakamı yer alıyor. Yine Türkiye genelinde geçen yıl mart ayında 2 silahlı çatışma yaşanmıştı. Ancak bu yıl benzer olaya rastlanmadı.
 
KUNDAKLAMA AZALDI
 
Her yıl aynı dönemlerde sıkça yaşanan "pankart açma, açlık grevi ve kepenk kapatma, bayrak kanununa muhalefet" olaylarıyla ilgili ise kayıtlara sadece 14 olay geçti. Türkiye genelinde geçen yıl mart ayında marjinal gruplarca gerçekleşen olaylarda silahlı yaralama vakası 10 iken bu yıl rakam 4 oldu. Aynı şekilde taşlı sopalı saldırı sayısı ise 25'den 12'ye düştü. Marjinal grupların özellikle büyükşehirlerde gerçekleştirdiği kundaklama olayı 15'den 3'e düştü.
 
GÖZALTI DA AZALDI
 
Kanunsuz toplantı ve gösteri sayısı ise tüm yurt genelinde 2 kez oldu. Geçen yıl mart ayında bu rakam 30 olmuştu. Savcılıklar iki eyleme karıştığı için 60 soruşturmada 140 şüpheli hakkında işlem yaptı. Geçen yıl ise 110 soruşturmada bin 300 kişi gözaltına alınmıştı. Mart ayında polis ve jandarmanın soruşturmalarında bin 400 mermi, 7 bomba, 10 silah ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre 12 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu. Emniyetin ailelerle görüşmesi sonucu 2012'de bin 200 terörist Pişmanlık Yasası'ndan yararlanıp evlerine dönmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler