3 askerin şehit olduğu saldırıda...

Van'ın Başkale İlçesi'nde 3 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili jandarmada sorguları tamamlanan 7 kişi adliyeye çıkarıldı.Van'ın Başkale İlçesi Gedikbaşı Köyü yakınlarında önceki gün yol kontrolü yaparken PKK'lı teröristlerin saldırısına uğrayan 1 asts

3 askerin şehit olduğu saldırıda...

Van'ın Başkale İlçesi'nde 3 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili jandarmada sorguları tamamlanan 7 kişi adliyeye çıkarıldı.

Van'ın Başkale İlçesi Gedikbaşı Köyü yakınlarında önceki gün yol kontrolü yaparken PKK'lı teröristlerin saldırısına uğrayan 1 astsubay ile 2 uzman çavuş şehit olmuş, 4 asker ile olay yerinden geçen Kaymakam Bilgihan Bayar ve koruması da yaralanmıştı. Saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında jandarma saldırının olduğu yerin yakınındaki Gedikbaşı Köyü'nün muhtarı ile bazı kişilerin ifadelerine başvurdu. Jandarmada sorguları tamamlanan Gedikbaşı Köyü Muhtarı Zahir Şeran ile Bingöl nüfusuna kayıtlı Orçin Arslan serbest bırakılırken, gözaltında bulunan Güroluk Köyü Muhtarı Ali Arslan ile Gedikbaşı köyünden Sabri Gülerer, Hamza Mevdut, Yaşar Sarıkaş, Nihat Sarıkaş, İsmet Çiftçi ve Fuat Mevdut bu akşam saatlerinde Başkale'de adliyeye çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında saldırıyı yapanların kullandığı otomobilin sahte adres ve kimlikle kiralandığı da öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem