3 askere tutuklama!

İnternet andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı verilen Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile Albay Hulusi Gülbahar tutuklandı.Bu 3 isim öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne

3 askere tutuklama!

İnternet andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı verilen Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile Albay Hulusi Gülbahar tutuklandı.

Bu 3 isim öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan şüpheliler kimlik tespitlerinin ardından kısa savunmalarını yaptı.

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ

Duruşma savcısı üç isimin de tutuklanmasını istedikten sonra duruşmaya ara verildi. Aranın ardından mahkeme sanıklar Hulusi Gülbahar, Hıfzı Çubuklu ve Mehmet Otuzbiroğlu'na atılı Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütünü yönetme suçlarının vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, sanıklara isnat edilen suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunduğunu belirtti. Adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını belirten mahkeme üç sanığın da tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme sanıkların, İstanbul 14. ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz haklarının bulunduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler