2'nci Dalga Savcısı'ndan suç duyurusu!

Kamuoyunda 2’nci Yolsuzluk Operasyonu olarak bilinen soruşturmayı başlatan ancak operasyon talimatı vermesinin ardından soruşturmadan alınan TMK 10’la yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın operasyon talimatını yerine getirmeyen emniyet görevlileri h

2'nci Dalga Savcısı'ndan suç duyurusu!
Kamuoyunda 2’nci Yolsuzluk Operasyonu olarak bilinen soruşturmayı başlatan ancak operasyon talimatı vermesinin ardından soruşturmadan alınan TMK 10’la yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın operasyon talimatını yerine getirmeyen emniyet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Akkaş’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde 25 Aralık’ta alınan arama, el koyma ve gözaltı kararlarını uygulamayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürü ile adli kolluğun tüm sıralı amirleri hakkında dava açılmasını isteği öne sürüldü.
 
SORUŞTURMADAN ALINMIŞTI
 
‘Yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin kamuoyunda 2’inci yolsuzluk operasyonu olarak bilinen soruşturmayı yürüten TMK 10’la yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş 25 Aralık 2013’de aldığı arama, el koyma ve gözaltı kararı ile operasyonun düğmesine basmıştı. Savcının talimatına rağmen emniyet aralarında iş adamlarının da bulunduğu 41 kişi hakkında ki gözaltı kararını uygulamamıştı. Bir gün sonra soruşturmadan alınan Akkaş, yazılı olarak yaptığı açıklamada, ”Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem