293 Suriyeli Türkiye'ye sığındı

 Suriye 'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan 293 kişi, akşam saatlerinde Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köyü sınırına geldi. Türkiye'ye sığınanların arasında yer alan 1 general, 1 albay, 1 yarbay, 4 binbaşı,

293 Suriyeli Türkiye'ye sığındı

 

Suriye 'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan 293 kişi, akşam saatlerinde Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köyü sınırına geldi.

 

Türkiye'ye sığınanların arasında yer alan 1 general, 1 albay, 1 yarbay, 4 binbaşı, 7 yüzbaşı ve bir üsteğmenin de aralarında bulunduğu 85 asker ve aileleri, Hatay'daki Apaydın kampına yerleştirildi. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan diğer Suriyeliler'in ise Şanlıurfa'ya gönderildiği öğrenildi.

 

Bu arada, Suriyelilerin geçiş noktası olan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köylerinde askeri kontrollerin sıklaştırıldığı gözle

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler