258 bin işçi aranıyor!

İşverenler, açık kadrolar için 258 bin işçi arıyor. Dikiş makinesi operatörü, satış elemanı, garson, kaynakçı, güvenlik görevlisi ve tornacı en çok aranan işçi listesinin üst sıralarında yer alıyor.Türkiye genelindeki işyerlerinde her 100 kadrodan 4'ü boş

258 bin işçi aranıyor!

İşverenler, açık kadrolar için 258 bin işçi arıyor. Dikiş makinesi operatörü, satış elemanı, garson, kaynakçı, güvenlik görevlisi ve tornacı en çok aranan işçi listesinin üst sıralarında yer alıyor.

Türkiye genelindeki işyerlerinde her 100 kadrodan 4'ü boş. İşverenler, bu kadrolar için çalıştıracak işçi bulamıyor. Açık işçi sayısı 258 bin 82.

Türkiye İş Kurumu, 81 ildeki 101 bine yakın işyerinde araştırma yaptı. Boş bulunan kadroları ve en çok işçi aranan meslek gruplarını belirledi.

ÜÇ İŞYERİNDEN BİRİNDE AÇIK İŞ VAR

Araştırma sonuçlarına göre, her üç işyerinden birinde açık iş var. Yani işveren, çalıştıracak eleman bulamıyor.

Dikiş makinesi operatörü, satış elemanı, garson, kaynakçı, güvenlik görevlisi, tornacı, şoför, mobilyacı, elektrikçi ve çağrı merkezi görevlisi en çok eleman aranan meslekler.

En fazla açık iş bulunan sektörler ise; imalat, toptan ve perakende, ticaret ve inşaat.

İşverenler, bu işler için personel ararken en çok "mesleğe ilişkin yeterli bilgi" kriterine bakıyor.

İşverenlerin yüzde 30’dan fazlası, çalışma ortam ve koşullarının beğenilmemesi ve ücretin az bulunması nedenleriyle de işçi bulamadıklarını belirtiyor.

Araştırmaya göre, yılsonuna kadar istihdamda 263 bin 906 kişilik artış bekleniyor.

İstihdam artışının Haziran 2014'te ise 268 bin 334 kişi olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem