23 canlı bomba daha var

 ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen intihar saldırısının ardından DHKP-C'nin faaliyetlerini masaya yatıran istihbarat birimleri kritik bilgilere ulaştı. Örgüt, büyükelçiliğe saldıran Ecevit Şanlı'nın da aralarında bulunduğu 50 kişilik eylemci grubu oluşturdu

23 canlı bomba daha var

 ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen intihar saldırısının ardından DHKP-C'nin faaliyetlerini masaya yatıran istihbarat birimleri kritik bilgilere ulaştı.

 Örgüt, büyükelçiliğe saldıran Ecevit Şanlı'nın da aralarında bulunduğu 50 kişilik eylemci grubu oluşturdu, 24 üne canlı bomba eğitimi verildi.

23 teröristle ilgili tüm bilgiler güvenlik birimlerine dağıtıldı.

EĞİTİM VEREN AVRUPA'DA

İstihbarat çalışmasında, terör örgütünün, Dursun Karataş'ın 2008'de ölmesinin ardından 4 kişilik bir merkez komite tarafından yönetildiği tespit edildi.

Bunlardan Musa Aşoğlu'nun Belçika, Hüseyin Fevzi Tekin'in ise son olarak Hollanda'da görüldüğü belirlendi.

Tekin'in 'intihar timi'ne seçilen teröristlere canlı bomba eğitimi veridiği öğrenildi.

ABD UYARILDI AMA...

Terörist Şanlı'nın saldırıdan önce takibe alındığını gösteren yeni bilgiler ortaya çıktı.

Emniyet'in ABD'li yetkililere, "DHKP-C'nin üç hedefi var. Konsolosluklarınız ve elçilikleriniz hedefte" bilgisini verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Gül de "Güvenlik birimleri teyakkuzdaydı, istihbarat teşkilatlarımız uyardı ama maalesef önlenemedi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem