22 valiye bayram sürprizi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetin hazırladığı ve bayram öncesi sürpriz bir gelişme olarak görülen Valiler Kararnamesi'ni bugün onayladı. 22 kişilik Valiler Kararnamesi'nin hafta sonu olmasına rağmen Gül tarafından onaylanması dikkat çekti. Cumhurbaşka

22 valiye bayram sürprizi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetin hazırladığı ve bayram öncesi sürpriz bir gelişme olarak görülen Valiler Kararnamesi'ni bugün onayladı. 22 kişilik Valiler Kararnamesi'nin hafta sonu olmasına rağmen Gül tarafından onaylanması dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Yüksek Askeri Şura toplantıları nedeniyle yazlık çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul'daki Tarabya Köşkü'ndeki çalışmalarına ara vererek, Ankara'ya dönmüştü. Gül, bugün Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Gül, bu kararları onayladıktan sonra yeniden İstanbul'a döndü. Ancak Çankaya Köşkü'ne dönen Gül'ün masasına bayram öncesinde onay için sürpriz bir valiler kararnamesi gönderildiği öğrenildi. Bakanlar Kurulu kararı olarak gönderilen 22 kişilik Valiler Kararnamesi'ni Gül, bugün İstanbul'a hareketinden önce imzaladı. Kararnamede; İstanbul, Ankara ve İzmir valilerinin yer almadığı öğrenildi. Bazı illere yeni valiler atanırken, kararnameyle 7 vali de merkeze çekildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler